Colegiul Medicilor anchetează cazul copilului de patru ani care a murit, după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, conform Agerpres. Ministrul a anunţat, totodată, că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

Victor CostacheFoto: AGERPRES

„Este într-adevăr o tragedie. (...) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (...) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus ministrul Victor Costache, la România TV.

El a precizat că propofolul este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson.

„Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul.

Copilul de 4 ani care intrase în comă după ce i s-a făcut anestezie totală la o clinică stomatologică din Pitești a murit, a anunțat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din București. Băiețelul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat, a precizat aceasta pentru HotNews.ro.

Ministerul Sănătății anunțase ieri că micuțului i-a fost făcută anestezie generală cu propofol, deși clinica stomatologică nu are autorizație pentru a face anestezii totale.

Activitatea clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești a fost suspendată complet de Inspecția Sanitară de Stat, după decesul copilului.