Profesoara din Suceava venită din China are gripă, rezultatele efectuate la Institutul „Matei Balș” din Capitală indicând pozitiv pentru tulpina AH3, informează sâmbătă Ministerul Sănătății.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pacienta de la Suceava a iesit pozitiv la gripă AH3, conform ultimei raportari a Institutului Național pentru Boli Infecțioase "Matei Balș” din București, transmite Ministerul Sănății, citat de Mediafax.

În schimb, rezultatele pacientei din Suceava, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sunt negative pentru coronavirus.

Medicii din Iași au preluat-o pe suceveanca venită din China, după ce s-a plâns de simptome de gripă. Femeii i-au fost recoltate analize pentru coronavirus, având în vedere legătura ei cu China.

Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani a fost dusă vineri seară, cu o autospecială SMURD, de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și a fost izolată. Analizele au fost efectuate la Institutul „Matei Balș” din București.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar în 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a merge la spital.

Femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China. De când s-a întors acasă a intrat în contact doar cu părinţii ei, a mai spus directorul DSP.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoști simptomele gripei și cum te ferești de virus în timpul epidemiei. Măsurile recomandate de medici și autorități