Profesoara din Suceava care a predat în China și s-a întors în țară la începutul acestei luni nu este infectată, analizele făcute arătând că ea nu are coronavirus, au declarat două surse medicale pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a confirmat pentru HotNews.ro informația.

Ministerul Sănătății a transmis, ulterior, informația că analizele tinerei sunt negative pentru noul coronavirus: ”În aceste condiţii, medicii infecţionişti din unitatea sanitară ieşeană vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecţiuni, dacă este cazul.”

UPDATE: Profesoara din Suceava venită din China are gripă, rezultatele efectuate la Institutul „Matei Balș” din Capitală indicând pozitiv pentru tulpina AH3, a anunțat Ministerul Sănătății.

Profesoara de 32 de ani a fost transferată vineri de la Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde a fost izolată.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar în 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a merge la spital.

Femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China. De când s-a întors acasă a intrat în contact doar cu părinţii ei, a mai spus directorul DSP.