Laura Ștefan, expert anticorupție care a lucrat la elaborarea legii ANI: Ministrul Sănătății, Victor Costache, nu este în conflict de interese

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 31 ianuarie 2020, 14:28 Actualitate | Sanatate


Victor Costache
Foto: AGERPRES
​Ministrul Sănătății, Victor Costache, care a anunțat, încă de la începutul mandatului său, că va continua să opereze, în weekend, la spitalul privat Polisano din Sibiu, nu se află într-o situație de conflict de interese, din punct de vedere legal, spune Laura Ștefan, expert anticorupție care a lucrat, în trecut, la elaborarea legii de funcționare a Agenției Naționale de Integritate.

"Din punct de vedere legal nu e conflict de interese la ministrul Sănătății - vă reamintesc faptul că prevederea aceasta nu se aplică în cazul actelor normative. Un conflict de interese ar putea apărea dacă ministrul s-ar implica în adoptarea unui act individual care să se aplice lui sau unei persoane apropiate (Codul penal a fost modificat și a fost eliminată ipoteza beneficiului pentru angajator)", a explicat Laura Ștefan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, este de profesie medic chirurg, specializat în chirurgie cardiovasculară. Victor Costache a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică și ulterior director medical al clinicii private Polisano din Sibiu. Costache a anunțat, de la începutul mandatului său de ministru, că va continua să opereze în weekend la spitalul Polisano și că s-a consultat inclusiv cu Agenția Națională de Integritate înainte de a lua decizia de a continua să opereze, simultan cu funcția de ministru: "Înainte de a prelua mandatul de ministru, am făcut demersuri la cea mai înaltă instituție a statului, abilitată în acest domeniu, Agenția Națională pentru Integritate. Vă citez din documentul primit de la ANI: 'din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea sistematică a prevederilor legale incidente, opinăm că funcția de membru în cadrul Guvernului simultan cu desfășurarea de activități medicale în baza unui contract individual de muncă, nu este de natură a genera o situație de incompatibilitate din perspectiva Legii 161/2003 cu modificările și completările ulterioare' ", a arătat Victor Costache.


Laura Ștefan precizează și cum arată în prezent textul de lege și cum arăta anterior:

"Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane
Art. 301. - (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani.
(2) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazurile în care actul sau decizia se referă la următoarele situații:
a) emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative;
b) exercitarea unui drept recunoscut de lege sau în îndeplinirea unei obligații impuse de lege, cu respectarea condițiilor și limitelor prevăzute de aceasta."


Textul anterior modificărilor era acesta:
Fapta funcționarului public care, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, îndeplinește un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soțul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică pe durată maximă.
Dispozițiile alin. 1 nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative."


Laura Ștefan mai spune că "Ocuparea concomitentă a doua funcții - cea de ministru și cea de medic primar - se poate discuta din perspectiva incompatibilității. Azi in legea românească nu există o interdicție de a ocupa concomitent cele doua funcții. Și eu cred că e bine așa - nu e musai ca ministrul să fie medic, dar cred ca nici nu poate să fie o problema dacă este și știe măcar parțial sistemul."

Laura Ștefan încheie spunând că "Ce rămâne încă în discuție este când își fac oamenii ăștia timp pentru un job în plus știind cât de time consuming e funcția de ministru. Și de ce avem astfel de dezbateri doar când demnitarii vin din privat. Sectorul public de sănătate nu e influențat de deciziile ministeriale? Doar cel privat?"


Citește și:

Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28570 vizualizari

 • +3 (21 voturi)    
  n-o fi in conflict de interese cu legea stramba (Vineri, 31 ianuarie 2020, 14:50)

  moka [utilizator]

  dar cel putin in conflict moral cu societatea se afla.

  Nu suntem experti sa ne pronuntam pe lege, dar ma intreb daca de exemplu in Germania sau Anglia sau Franta are vreun ministru voie sa mai aiba un job sau alte obligatii contractuale de natura muncii.

  Pana si nazbatiosul Berlusconi cand a devenit PM a renuntat din cate stiu la functiile pe care le detinea in firmele lui.
  • -4 (26 voturi)    
   Preacatolicii (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:12)

   john-doe [utilizator] i-a raspuns lui moka

   Pana acum am avut ministrii care furau si nu s-a facut asa campanie, avem acum unul care munceste si gata, toti calare pe el!
   • +2 (16 voturi)    
    cum adica nu s-a facut (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:36)

    moka [utilizator] i-a raspuns lui john-doe

    lumea de ce a iesit in strada?

    chiar ti se pare normal ca un ministru al sanatatii sa fie si angajat la o firma? Mai ales ca, inevitabil la un moment dat, va trebui sa si semneze diverse acte/dispozii/norme/hg (in calitate de ministru) care vor avea tangenta si cu angajatorul respectiv?
    • +1 (5 voturi)    
     totusi, prezumtia?.. (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:23)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui moka

     Inteleg ca argumentul este legat de moralitate, dar pana acum nu exista nici un indiciu ca ar fi facut ceva din pozitia de ministru ca sa avantajeze Polisano.

     Pana la proba contrarie, eu nu m-as supara asa tare ca avem un chirurg in plus in Romania...
     • 0 (0 voturi)    
      chirurgii in plus nu-s bai (Duminică, 2 februarie 2020, 20:04)

      moka [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      dar nu stiu cum se intampla doar la demnitari si ministri sa aiba asemenea contracte.
      eu nu stiu persoane cu asemenea capacitati de a duce bine 2 joburi de asemenea intensitate.
      Chiar ai vrea sa fii operat in weekend de un ministru?
     • 0 (0 voturi)    
      in plus, (Duminică, 2 februarie 2020, 20:07)

      moka [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      tre s ane gandim ca pentru o operatie in weekend ar trebui si multa documentare si pregatire inainte.

      Nu este vorba doar despre cele cateva ore de operatie efectiva.

      Eu unul nu m-as opera la un chirurg sfert-time
   • -11 (15 voturi)    
    Unde munceste? (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:41)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui john-doe

    Ca mizeria in spitale e tot mai mare, șpăgile cresc, crimele lui Boulean sunt peste to, medicamentele lipsesc, iar personalul sanitar e mai mult decat complice la sistemul de sanatate CRIMINAL pe care il pastoreste individul.
    • -1 (9 voturi)    
     deocamdata (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:59)

     moka [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

     nu-l suspectam nici de rea-intentie nici de favorizarea polisano.
     era vorba doar de principiu.
     Intelegem ca nici peste noapte nu poate sa faca treaba si nici nu poate face treaba cu atata pesede in parlament.

     dar nici multe nopti nu mai pot trece fara sa se vada ceva treaba facuta
   • +2 (14 voturi)    
    incompatibil si in conflict de interese (Vineri, 31 ianuarie 2020, 17:01)

    FFF T [utilizator] i-a raspuns lui john-doe

    nu e doar un job, este Ministrul Sănătății.
    Am pus lupul paznic la oi, sperând să facă ceva bun pentru spitalele publice, când colo el mută fonduri peste fonduri către ai lui, schimbă legi, schimbă bugete.
    O să ne trezim cu un sistem medical ca în SUA peste cîtiva ani și-o să ne dăm ca proștii toți banii pe o operație.
    Medlife, Regina Maria, Medicover sunt businness-uri, fraierilor. Pentru ei pacientul = client. Daca un tratament este prea costisitor, nu-l fac, te trimis la spitalul public.
    Iar la spitalul public n-o sa mai avem nimic, pentru ca onor domnului ministru, am dat toti banii la privați.

    Pana una alta, aici nu avem doar un caz de incompatibilitate intre jobul de ministru si jobul de angajat la corporație, avem chiar un conflict de interes grav, pentru ca domnul ministru deja a luat masuri care favorizeaza clinica la care este angajat pe salariul de 20.000 lei/ lună.

    Intr-o tara normala, domnul ministru era demis imediat sau isi dadea DEMISIA!
    • -2 (12 voturi)    
     sarim de la un sbiect la altul dar (Vineri, 31 ianuarie 2020, 17:14)

     moka [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

     terminati cu segregarea asta privat si de stat.

     Pe mine pacient asigurat nu ma intereseaza daca un tratament este costisitor sau nu. Asigurarile sa se descurce cu spitalul fie el de stat sau privat atata timp cat eu imi platesc asigurarea.

     Daca spitalul privat nu vrea sa faca tratamentul fiindca este prea costisitor, il va face spitalul de stat si el va incasa banii de la casa.
     • 0 (12 voturi)    
      privatizarea - capcana (Vineri, 31 ianuarie 2020, 18:35)

      FFF T [utilizator] i-a raspuns lui moka

      Daca dam toti banii publici la privat o sa ne trezim ca sunt tratamente/interventii care nu se fac, ca nu vor alde MedLife sau Regina Maria sa investeasca in ele. Ca nu e profitabil. Ei se ghideaza dupa profit, nu dupa nevoile oamenilor.

      E o capcana in care am fost bagati in toti acesti ani in care s-a subfinantat sistemul public. S-a vrut sa se sperie oamenii si sa migreze la privat. Medicilor li s-a permit sa fie angajati si colo si colo, deci unii mai nesimtiti au facut bani pe spinarea pacientilor de la spitalul public trimisi la cabinetele lor particulare.

      Si inca nu e asa rau. Stati sa vedeti cand vor incepe sa detina monopol pe anumite servicii, sa puna preturi astronomice. Spre asta ne indreptam daca ii lasam.
      • +1 (3 voturi)    
       competitia - solutia (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:28)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

       Cat timp statul se asigura ca sectorul medical privat functioneaza dupa regulile economiei de piata, riscul ca un operator privat sa umfle facturile este automat eliminat.

       Daca tratamentul sau interventia costa o caruta de bani, aceeasi caruta de bani o va deconta CNAS si la stat si la privat. Diferenta este ca privatul are interesul sa-si optimizeze costurile pentru a face profit, in timp ce managerul spitalului de stat isi ia salariul indiferent de cat de ineficient functioneaza acel spital. Ca sa nu mai vorbim de aia care fura, adica majoritatea.
     • -2 (4 voturi)    
      oare (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 8:57)

      codrean [utilizator] i-a raspuns lui moka

      cati bani va mai avea Spitalul de stat dupa ce Privatul a luat ... smantana ?
   • -1 (13 voturi)    
    Nu vrem prosti in functii publice zbierau PSD-isti (Vineri, 31 ianuarie 2020, 17:03)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui john-doe

    cu cateva zile in urma.
    De oameni inteligenti, cu pregatiri inalte, muncitori, care stiu cu mult mai bine decat prostii ce trebuie schimbat pentru a ajunge o tara ca afara avem nevoie? Sau ne batem joc de ei cum o facem mereu? Credeti ca nu vor fi primiti in Marea Britanie sa lucreze?
    • +1 (15 voturi)    
     in Marea Britanie era demis (Vineri, 31 ianuarie 2020, 17:11)

     FFF T [utilizator] i-a raspuns lui ty

     In Uk, daca se afla ca un Ministru al Sanatatii are job la o corporatie medicala, zbura din functie imediat! Cred ca nu stiti ce sensibil e domeniul acolo si ce mult tin la sistemul public, NHS.
     • +1 (13 voturi)    
      Sistemul nostru de sanatate este la nivelul celui (Vineri, 31 ianuarie 2020, 18:41)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

      din Marea Britanie? Politicieni nostri sunt la nivelul celor din Marea Britanie? Lasati omul sa lucreze nu sa emigreze.
  • +2 (4 voturi)    
   Firme vs. serviciu (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 8:27)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui moka

   Una e firma proprie și alta e serviciul
 • +2 (18 voturi)    
  Oamenii astia nu sunt debutati (Vineri, 31 ianuarie 2020, 14:52)

  CapitanulPanait [utilizator]

  Stiu prea bine cum sa procedeze ca sa fie in limita legii.

  Exista cohorte intregi de avocati sau specialisti care au elaborat legile si care ii invata exact cum se face treaba fara sa ai dureri de cap.

  In rest nu pot decat sa ma minunez cat de frumos siluiesc diversi ''specialisti'' limba romana:
  '' .........pentru un job în plus știind cât de time consuming e funcția de ministru. ''

  Tanti Laura Stefan ti-e rusine cu limba romana?
  • +2 (4 voturi)    
   Eventual te poti uita cine a scris ce a spus L S. (Vineri, 31 ianuarie 2020, 19:24)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui CapitanulPanait

   "Laura Ștefan încheie spunând că "Ce rămâne încă în discuție este când își fac oamenii ăștia timp pentru un job în plus . . .""
 • +5 (17 voturi)    
  cam mult timp liber (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:06)

  Radu LI [anonim]

  Eu am nevoie de un ministru care sa stea acolo si duminica pana la 10. Ca treaba are destula.
  • 0 (0 voturi)    
   Ai nevoie pe dracu! (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 18:21)

   Criscat [utilizator] i-a raspuns lui Radu LI

   Ia stai si tu la serviciu vreo luna pana la ora aia, zilnic, si apoi sa vezi daca nu esti capiat de cap, daca mai esti bun de ceva!...cand mai mananci?...cand te mai odihnesti?, cand mai iti faci cumparaturi?..cand te mai speli?..cand te mai recuperezi?....e usor cu pretentiile la altii...sa-i lasam sa moara dracu' de stress si munca!...popor de imbecili e clar ca suntem!...cu asa dorinte!....mai intrebau niste dobitoci ca de ce merge "dulap de nuc" la schi sau de ce se plimba cu bicicleta?...ca doar voiau tampitii sa munceasca "masinaria nemteasca" 24/24 ore!...Ar trebui sa se dea niste examene ca sa ai dreptul sa postezi pe net, nu asa cum e acum, de am aju8ns ca citim toate imbecilitatile!
 • -2 (16 voturi)    
  asta-i siluirea bunului simt (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:09)

  moka [utilizator]

  auzi la madam: "s-ar implica în adoptarea unui act individual care să se aplice lui sau unei persoane apropiate"

  astea-s modificarile pesediste la coduri, modificari din care vedem ca se infrupta si peneleul fara rusine.
 • +3 (9 voturi)    
  cum nu e incompatibilitate (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:30)

  noi2013 [utilizator]

  cand institutia al carui ministru este are drept de legiferare si control asupra spitalului unde aceeasi persoana lucreaza?
 • +2 (14 voturi)    
  Ia sa fi facut asta Bodrog, sa vezi presa si (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:39)

  xrogo [utilizator]

  expertii sistemului cum ieseau la drum de seara sa-l infiereze, asmutind opinia publica impotriva "delicventului"!
  • +2 (4 voturi)    
   Am scris Bodrog pe goagal: Mănăstirea Hodoș-Bodrog (Vineri, 31 ianuarie 2020, 17:13)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   La cine te referi?
   Barfotecile tv au devenit specialiste in stiri pe care nici macar nu le varifica.
 • -2 (12 voturi)    
  Nu (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:39)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  E doar in conflict de incompetenta manageriala si vorbarie goala. Se stie cate spitale sunt propuse pentru desfiintare de acest sinistru „liberal” (conform practicilor incetatenitte deja de „liberalii portocalii” Blaga & Co)?
  • +2 (2 voturi)    
   câte (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 8:34)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   spitale sunt propuse pt. desfințare? Că eu nu știu. Poate pui și sursa informației.
   • -2 (2 voturi)    
    ochii (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 11:09)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Nu ti-ai dat seama inca , acest individ nu are ochii pe noi, ii are undeva in josul spatelui...
 • -10 (20 voturi)    
  O concluzie absolut logica. (Vineri, 31 ianuarie 2020, 15:46)

  achvp [utilizator]

  Este la mintea cocosului, doar un creier cret ca a lui Tolo si o seama de postaci sicofanti de pe aici pot vedea ceva ilegal in situatia respectiva.
  • 0 (10 voturi)    
   sicofanti nesicofanti (Vineri, 31 ianuarie 2020, 16:06)

   moka [utilizator] i-a raspuns lui achvp

   ma intreb de ce nu l-a angajat vreo multinationala farma sa lucreze in weekend?
   raspuns: pentru ca nu se face asa ceva.
   • +2 (4 voturi)    
    măi moacă, (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 8:36)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui moka

    numește te rog o multinațională care angajează chirurgi.
  • +6 (10 voturi)    
   tolo ca tolo (Vineri, 31 ianuarie 2020, 16:42)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui achvp

   Da' avand in vedere ca nenea asta e angajat la un spital privat, putem considera ca miroase a oleak de conflict de interese cand, spre exemplu, vrea sa extinda asigurarea de stat si la spitalele private? Nu ca n-ash fi de acord cu ideea, ba chiar partial e aplicata si acum, cel putin la nasteri in spital privat, cand casa de sanatate deconteaza partea ei si pacientul plateste doar diferenta.

   Dar asha, extragandu-ne din context, o fi OK sa fie si ministru al sanatatii si angajat la un spital privat? Nu spun ca e conflict flagrant ca la ciuma rosie, da' parca nici chiar corect nu e....
 • 0 (18 voturi)    
  Ne jigneste inteligenta (Vineri, 31 ianuarie 2020, 16:09)

  DanCris [utilizator]

  Domnul ministru tocmai se pregateste sa dea nise legi in avantajul spitalelor private. Adica in avantajul ANGAJATORULUI sau. Adica in avantajul celui care ii da niste bani. Adica pentru cel care il plateste cu 5000 de euro pe luna.
  In cate feluri sa o spun ca sa inteleaga si miopa de Laura Stefan ?!
  • 0 (4 voturi)    
   miopie vs orbire (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 9:13)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   Poate Laura Stefan e mioapa dar chiar crezi ca era nevoie sa fie angajat la acel spital pe perioada ministeriatului ca sa dea legi in favoarea spitalelor private?
   Adica nu era mai simplu sa nu fie angajat nicaieri si sa dea legile linistit ca apoi sa se intoarca la job?
   Si ma intreb cum l-a r fi recompensat toate spitalele private? i-ar fi trimis lui pacientii lor?
   Si ma intreb ce inseamna legi in avantajul spitalelor private? Nu cumva e vorba de legi in avantajul pacientilor?
 • 0 (18 voturi)    
  Nu conteaza... (Vineri, 31 ianuarie 2020, 16:29)

  Andreas1256 [utilizator]

  ...ca este un ministru care provine din sistemul unde-si face treaba foarte bine si cunoaste problemele carora le-ar putea gasi mai usor rezolvare. Nu conteaza ca salveaza vieti in timpul lui liber. Trebuie doar sa fie sarac si cinstit, ca iliescu.
 • -1 (11 voturi)    
  ANI trebuie desfiintata!!! (Vineri, 31 ianuarie 2020, 16:51)

  mircea112 [utilizator]

  Inca de la inceput ANI a fost prin lege lipsita de obiectul muncii, o agentii facuta ca sa intruneasca niste cerinte europene ce a fost golita de continut inca de la inceput.
  Aceasta agentie nu face acum decat sa spele anumite lucruri, prin lege!
  Acelasi lucru s-a incercat si cu DNA, dar a iesit lumea in strada!
  Acum de ce am mai platii aceasta agentie, ca oricum daca dai act normativ nu e nici o problema! Atata vreme cat dai lege, OUG,HG .., poti sa-i transferi toata tzara matusii Tamara.
  Eventual ANI sa aiba doar 1 membru, si ala onorific, ca sa nu zica UE ca avem agentie de integritate!
  Sa fim seriosi, la ce oficiali avem niciodata nici unul nu a fost in conflict de interese!
 • -1 (9 voturi)    
  mda (Vineri, 31 ianuarie 2020, 16:54)

  moka [utilizator]

  si spui chestia asta cu salvatul de vieti de zici ca o face benevol nu ca o face prin fisa postului si prin contractul de munca pe care trebuie sa-l execute.

  Doctorii de asta sunt platiti. Sa salveze vieti. Nu cum zici tu de pare ca ar face cuiva o favoare.
 • +1 (11 voturi)    
  caractere.... (Vineri, 31 ianuarie 2020, 17:37)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Invidia si,mai ales,prostia combinata cu rautatea unora,ne-au adus aici unde suntem azi.Mai puneti si multa incompetenta si fudulie si aveti formula completa !
 • +2 (10 voturi)    
  Experta pnl/usr (Vineri, 31 ianuarie 2020, 18:35)

  Sah [utilizator]

  Cine este Laura Ștefan, posibilă nominalizare pentru Ministerul Justiției în Guvernul Dacian Cioloș. :)
  Laura Ștefan a intrat în conștiința publică în urma luărilor de poziție extrem de ferme în apărarea instituțiilor-cheie în lupta anticorupție în timpul atacului la statul de drept dat de USL în vara anului 2012.
  Laura Ștefan s-a pronunțat în permanență pentru menținerea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) al Comisiei Europene, un instrument esențial pentru stabilitatea sistemului de Justitie din România.
 • +3 (11 voturi)    
  Pt. cei care-si dau cu parerea (Vineri, 31 ianuarie 2020, 21:07)

  kokos [utilizator]

  pe aici : Victor Costache nu e un angajat obisnuit la o firma privata , e un chirurg cardio-vascular renumit , cum sunt putini in tara asta , care efectueaza cele mai complicate operatii pe cord deschis posibile. El nu face operatii obisnuite pe care le poate face orice chirurg , el a salvat sute de vieti prin operatiile sale complicate si foarte dificile si e foarte bine ca vrea sa opereze in continuare in week-end-uri , jos palaria pentru el.
  • 0 (8 voturi)    
   Hmmm (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 2:29)

   Sah [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   Pai atunci sa ramana doar chirurg.
   In functia de ministru al sanatatii, el este un manager care organizeaza sistemul de sanatate in tara, realizeaza raportul privat/stat si se ocupa cu directionarea fondurilor.
   In conditiile in care este angajat de o clinica interesata in aceste operatiuni, el este clar in incopatibilitate, pentru ca nu poti fi angajat undeva si tu sa faci legea pentru acea unitate.
   Mai pe scurt: el centreaza, el da cu capul.
   PS. Nu stiam ca ziua de MIERCURI face parte mai nou din week-end! ;)
   • -1 (7 voturi)    
    uite de aia stau oamenii valorosi departe de (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 9:23)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Sah

    Politica.
    Fiindca in secunda urmatoare apar deontologi ca tine si dau cu ei de pamant.
    Omul nu e seful asociatiei clinicilor private si nici macar patron de clinica privata deci nu vad conflictul de interese intre un chirurg si Ministru.
    S-a gandit vreun deontolog de aici ca omul lucreaza practic cu mainile si cu ochii? si ca 3-6 luni de intrerupere a practicii poate insemna o "iesire din mana"? Omul nu scoate dinti sau face operatii de bila(desi si acolo ai nevoie de exercitiu) ci e chirurg de top.
    Vad ca multi ar prefera un hartogar Ministru , cum am avut o gramada de PSD-isti.
    • -1 (1 vot)    
     Nu sunt deontologi sunt paduchi pesedisti! (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 18:34)

     Criscat [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Oameni invidiosi si inculti, fara pregatire care nu au pic de respect pt. cei care realizeaza ceva in viata....doar arunca cu noroi si murdarie!...sa zica mesi ca doctorul inca mai opereaza, ca nu este un politician interesat numai de functii....omu' vrea sa faca ceva, de aia a acceptat ministeriatul...
     • 0 (0 voturi)    
      Hmmm (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 19:45)

      Sah [utilizator] i-a raspuns lui Criscat

      Vad ca ipocrizia este la putere..;)
      Oameni cu gandire tip galerie de fotbal nu au rost argumente, ei nu le vor intelege niciodata.
      Ia uitati dubla masura:
      ''Agentia Nationala de Integritate l-a gasit in incompatibilitate pe Mircea Diaconu, in ianuarie 2011, in conditiile in care din decembrie 2008 era senator si director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Bucuresti. In decembrie 2011, Diaconu si-a dat demisia din functia de director al Teatrului Nottara. Demisia a venit la trei luni dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia fata de decizia ANI, ramasa definitiva in iunie 2012, ca urmare a hotararii irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.''
      Nu are rost sa va chinuiti sa raspundeti, va castigati cu greu o pane tare amara/murdara! ;)
  • +2 (6 voturi)    
   pai (Sâmbătă, 1 februarie 2020, 9:07)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   daca e singurul din tara asta care face "operatii complicate" de ce n-a ramas la spital, sa opereze. Candidati - mai buni, mai cinstiti - s-or fi gasind, chiar si la liberali. De ce au ales ministru un chirurg care n-a lucrat in viata lui in sistemul public din Romania, nu stie problemele de-acolo ?! Si prima masura pe care-o ia e sa sifoneze banii publici - oricum insuficienti - din sistemul public catre privat ! Ma bate gandul ca de aia l-au pus acolo si omul n-a realizat reactia publica, absolut justificata. Ce sa mai spun ca a numit-o pe fosta directoare de la spitalul lui privat sefa la Asigurarile de Sanatate ! Un plan bine gandit, in amanunt !!!
 • 0 (8 voturi)    
  ADEVARUL (Vineri, 31 ianuarie 2020, 21:16)

  Calin Calin [anonim]

  https://www.libertatea.ro/stiri/lavinia-cotofana-despre-contractul-pe-care-ministrul-sanatatii-il-are-cu-clinica-polisano-putea-sa-fie-facut-pe-2-lei-nu-pe-un-salariu-de-20-000-de-lei-2870462?utm_source=facebook&fbclid=IwAR11MKH-7ptYp7c3gs7TFwzChqy2KP0NfS7MUqhSbfssXAEaLAvw9nr0ynQ
 • 0 (4 voturi)    
  Adevarul (Vineri, 31 ianuarie 2020, 21:31)

  Calin Calin [anonim]

  https://www.libertatea.ro/opinii/romania-aroganta-abuziva-si-cam-ticaloasa-2869770?utm_source=facebook&fbclid=IwAR3GM5diSghD5hRJx8eSWSkqs_Nq36eGluCZ8MFmZB2FWX7HP0W8jjtOgO4


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by