Spitalul Bagdasar Arseni din București a fost amendat în octombrie-noiembrie anul trecut pentru multiple nereguli care vizează atât curățenia, cât și neraportarea infecțiilor nosocomiale, a anunțat luni deputatul USR Emanuel Ungureanu. El a publicat, duminică, pe pagina sa de Facebook, imagini care arată cum sunt spălați pereții spitalului Bagdasar Arseni din București, cu "mopuri jegoase după ce au întins mizeria și pe culoare".

Curatenie la Bagdasar ArseniFoto: Emanuel Ungureanu

"Infirmierele mânjesc pereții cu mopuri jegoase după ce au întins mizeria și pe culoare. Cu aceleași instrumente infecte se face așa zisa curățenie și prin saloane", a scris duminică Emanuel Ungureanu, în mesajul care însoțea imaginile din spital.

"Conducerea Bagdasar Arseni a ascuns faptul că în luna octombrie-noiembrie a primit mai multe amenzi din partea Direcției de Sănătate Publică pentru multiple nereguli care vizează nu doar curățenia ci, mai grav, neraportarea infecțiilor nosocomiale!", a scris luni Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Emanuel Ungureanu mai spune că, din informațiile pe care le deține, Inspecția Sanitară de Stat este în control la această oră la Spitalul Bagdasar Arseni și adaugă că "în mod clar managementul spitalului nu își face datoria și trebuie sancționat drastic de Ministerul Sănătății." Deputatu USR subliniază că "Mizeria și incompetența ucid!"

Ce sancțiuni a primit anul trecut Spitalul Bagdasar Arseni, potrivit deputatului USR:

  • "Sancțiune în valoare de 30.000 lei pentru neîntreținerea în condiții corespunzătoare a instalațiilor de evacuare a apelor uzate.
  • 3 amenzi de câte 2000 de lei pentru personalul care nu a depistat, raportat infecțiile nosocomiale și nu au respectat protocoalele de lucru.
  • O altă amendă de 2000 de lei a fost aplicată unei persoane care nu a verificat aparatura pentru sterilizare.
  • Nu în ultimul rând, cu 2000 de lei a fost amendată o persoană de la firma care asigură întinsul jegului pe pereți în acest spital, SC Universal Med Cleaning SRL, pentru nerespectarea protocoalelor de lucru."

Emanuel Ungureanu adaugă că "este clar că aceste amenzi sunt mult prea mici și nu sperie firmele de curățenie care nu își fac treaba în spitale."

Din informațiile pe care le dețin, Inspecția Sanitară de Stat este în control la această oră la Spitalul Bagdasar Arseni, în mod clar managementul spitalului nu își face datoria și trebuie sancționat drastic de Ministerul Sănătății.

Mizeria și incompetența, ucid!

Citește și: