Mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca sunt audiați miercuri de polițiști în cazul pacientei care a murit după ce a fost arsă pe masa de operație, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Spitalul FloreascaFoto: AGERPRES

Cadrele medicale sunt audiate în calitate de martor, iar audierile au loc la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative făcute de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare. Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, concluziile fiind prezentate marţi de ministrul Victor Costache.

"Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital", a declarat Costache.

S-au constatat nereguli şi privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanţei dezinfectante, precum şi privind intervenţia medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.

Ministerul Sănătății investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca, a mai anunțat marți ministrul Sănătății, Victor Costache, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. Pacientul respectiv este în viață, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Ministrul Sănătății face apel ca, în cazul în care mai există pacienți care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.

CITEȘTE ȘI: Lista erorilor care au făcut ca o femeie să ardă pe masa de operație. Ministrul Sănătății a prezentat raportul controlului de la Spitalul Floreasca: S-au turnat 200 ml de dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 ml