Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, propune un proiect-pilot de compensare a vaccinurilor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani. "Această modalitate de compensare a vaccinurilor pentru copii, totală, va încuraja foarte mulți părinți să își vaccineze copiii și foarte multe dintre infecțiile care domină patologia la copiii preșcolari și școlari probabil că ar fi evitate", afirmă Alexandru Rafila.

Vaccinarea la copiiFoto: pixnio.com

Alexandru Rafila a subliniat că inițiativa sa "nu este o glumă, este o soluție și o asumare din partea autorităților a faptului că doresc într-adevăr să aibă o politică de sănătate preventivă".

Președintele Societății Române de Microbiologie consideră că "este esențial ca să rezolvăm această problemă legată de accesul la vaccin pentru toată lumea."

Alexandru Rafila mai spune că "vaccinurile nu trebuie să intre în tot felul de sisteme financiare, cum ar fi taxa clawback și așa mai departe, pentru că noi nu trebuie să limităm administrarea și furnizarea de vaccinuri, ci trebuie să o încurajăm. Orice mecanism care blochează încurajarea utilizării vaccinurilor nu trebuie în niciun fel să existe în legislație."

Vezi aici schema națională de vaccinare și care sunt vaccinurile oferite în acest moment gratuit de statul roman: