​Un medic din Neamț a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce primea mită de la aparținătorul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale, anunță Direcția Generală Anticorupție. Medicul a fost prins în flagrant în urma unei sesizări la call-center-ul anticorupție – 0800.806.806.

HotNews.roFoto: Hotnews

Direcția Generală Anticorupție nu precizează însă despre ce medic este vorba, la ce spital lucrează acesta și care este suma de bani primită de la aparținătorul pacientului.

"În data de 24.09.2019, ca urmare a unei sesizări primite la Call-Center Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție – 0800.806.806, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparținătorul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale", arată Direcția Generală Anticorupție, într-un comunicat.

Reprezentanții DGA precizează că "După realizarea acțiunii de prindere în flagrant, inculpatul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, iar față de acesta a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită."

Citește și: