​Spitalul de Boli Psihice Borșa reacționează după imaginile publicate de deputatul USR Emanuel Ungureanu, susținând că „noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj și va fi recepționată și dată în folosință în 2 luni”.​

Exterior cladire noua 1Foto: Hotnews

Mizerie de nedescris, câte 22 de bolnavi într-o cameră în condiții insalubre, într-o clădire veche de 200 de ani. Așa descrie deputatul USR Emanuel Ungureanu condițiile de la Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj. Parlamentarul a publicat mai multe imagini care surprind ceea ce este, spune el, „un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte”.

În replică, Spitalul susține că „fotografiile au fost realizate tendențios, urmărind să surprindă exclusiv aspecte negative”. „Domnul Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj. Aceasta va fi recepționată și dată în folosință în 2 luni”, precizează unitatea medicală, adăugând că „actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi”.

Imagini cu noua clădire: