​Consiliul Județean Cluj îi cere ministrului Sorina Pintea "să nu mai folosească sănătatea drept lance în campanie electorală", instituția susținând că problemele identificate la Spitalul Județean din Cluj țin de organizarea Ministerului Sănătății, în a cărui subordine se află unitatea medicală, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Spitalul din ClujFoto: Sorina Pintea / Facebook

Spitalul Județean din Cluj se află, din anul 2011, în subordinea directă a Ministerului Sănătății, în urma unei Hotărâri de Guvern în acest sens.

Fotografie din spitalul din Cluj, postată de Sorina Pintea pe Facebook

Consiliul Județean Cluj arată, în comunicatul citat, că dezorganizarea de la spitalul județean, criticată de Sorina Pintea, lipsa ambulanțelor și faptul că nu se fac operații în weekend țin de modul în care ministrul organizează activitatea Ministerului Sănătății.

"Aflat în campanie electorală, ministrul Sănătății Sorina Pintea se miră la ceas de noapte și se acuză pe sine. Constatările referitoare la situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzații aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătății. O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanțe suficiente? Nu se fac operații în weekend? Toate acestea țin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăși misiunea pe care o are. Consiliul Județean Cluj îi solicită public ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electorală", se arată în comunicatul Consiliului Județean Cluj, citat de Mediafax.

Sorina Pintea la Spitalul Județean Cluj

Reprezentanții Consiliul Județean Cluj au subliniat că instituția are în proprietate exclusiv clădirile spitalului județean, având sarcina de a investi în lucrările majore care țin de consolidarea și modernizarea clădirii: "Igienizarea și lucrările curente sunt în sarcina ministerului. Cu toate acestea, în anul 2018, Consiliul Județean Cluj a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Județean, Consiliul Județean Cluj a accesat și câștigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului", se mai susține în comunicatul CJ Cluj.

Fotografie din curtea spitalului din Cluj, postată de Sorina Pintea pe Facebook

Ministrul Sănătății a afirmat că a găsit "lipsă de organizare și mizerie" la Spitalul Județean din Cluj, unde a ajuns sâmbătă seară pentru o vizită "inopinată". "Imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală", a fost reacția Sorinei Pintea, după vizita la Cluj.

Ministrul Sănătății a publicat, într-o postare pe Facebook, și imagini din spital și din curtea acestuia.

Concluzia ministrului Sănătății a fost că "Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj."

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a reacționat rapid la postarea ministrului Sănătății, printr-un comentariu în care afirma: "Corect, am filmat aceste realități acum cateva luni, am propus și măsuri împotriva managerului Spitalului Județean Cluj, un apropiat al dumneavoastră, nu ați luat niciun fel de măsuri împotriva managementului defectuos din Spitalul Județean Cluj, nu este târziu să o faceți!"

Citește și: