​Imagini incredibile din Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova au fost postate pe Facebook de o pacientă a clinicii. "Luați cu 2-3 lămâi, să nu aveți grețuri. Că de 29 de ani de la revoluție se construiesc doar biserici și catedralele mântuirii. De spitale noi romanii nu avem nevoie." Situația este cu atât mai gravă cu cât o mare parte dintre pacienții cu afecțiuni hematologice au imunitate foarte scăzută, iar condițiile de igienă ar trebui să fie extrem de stricte.

Clinica de Hematologie CraiovaFoto: Colaj foto

Clădirea Clinicii de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova înseamnă găuri în pereți, geamuri sparte, băi insalubre, rugină, uși care se leagă cu lanțuri și seringi folosite, aruncate la întâmplare.

"Spitalele din România. Luați cu 2-3 lămâi să nu aveti grețuri. Că de 29 de ani de la revoluție se construiesc doar biserici și catedrale mântuirii. De spitale noi romanii nu avem nevoie. În acest spital sunt internată de două săptămâni și nu doar acum, la hematologie ajung foarte des, sunt pacientă și sunt ca acasă. Spitalul 2 Craiova Hematologie" este mesajul care însoțește fotografiile din spital postate pe pagina de Facebook a pacientei.

Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova se află în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Potrivit promisiunilor făcute de PSD în campania electorală din anul 2016 și programului de guvernare al PSD, la Craiova ar fi trebuit să înceapă, în anul 2017, construcția unui spital regional co-finanțat din fonduri europene. Doi ani mai târziu, nu se știe când ar putea începe construcția acestui spital.

Rugină și găuri în pereți la Clinica de Hematologie din Craiova:

Găuri în pereți și țevi ruginite:

Seringă folosită aruncată la întâmplare:

Rugină în baia clinicii. Nu există săpun:

Geamuri sparte și pereți cu mucegai:

Pereți cu igrasie și mucegai:

Intrarea în clinică:

Geam spart:

Ușa de la intrare se leagă cu lanțul:

Ușă cu geamul spart:

Ușă cu geamul spart:

Intrarea în clinică:

Găuri în pereți, igrasie și rugină:

Perete al clinicii:

Citește și: