Cum explică Pintea, Plumb și Teodorovici de ce construcția celor 8 spitale regionale nu a început în 2017, cum prevedea programul de guvernare al PSD. Pintea: Sunt foarte surprinsă de ce se discută în spațiul public

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 2 aprilie 2019, 18:29 Actualitate | Sanatate


Pintea, Plumb si Teodorovici
Foto: Captura video
Cele 3 spitale regionale co-finanțate din fonduri europene - Cluj, Iași și Craiova - "se vor construi, indiferent de polemica din jurul lor", a declarat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă pe această temă susținută împreună cu Rovana Plumb și Eugen Teodorovici. Cei 3 miniștri au încercat să explice de ce construcția celor 8 spitale regionale nu a început în 2017, așa cum prevedea programul de guvernare al PSD. Sorina Pintea s-a declarat "foarte surprinsă de ce se discută în spațiul public" în legătură cu spitalele regionale. Ea a subliniat că estimarea de cost pentru construcția unui astfel de spital este de 400 de milioane de euro, iar România are alocate, în actualul exercițiu financiar, doar câte 50 de milioane de euro (bani europeni) pentru fiecare spital.

În ceea ce privește celelalte 5 spitale regionale promise de PSD în campania electorală din anul 2016, Sorina Pintea spune că și acestea vor fi construite "din alte surse", inclusiv parteneriate public-private - cazul spitalului ce ar urma să fie construit la Brașov.

Ministrul Sănătății a făcut o trecere în revistă a etapelor parcurse până acum și a ținut să sublinieze că "sunt multe etape care au fost parcurse începând cu ianuarie 2018, inclusiv s-a stabilit structura medicală a fiecărui spital regional. În decembrie 2018, drafturile studiilor de fezabilitate au fost predate Ministerului Sănătății".

Potrivit Sorinei Pintea, stadiul actual este următorul: studiul de fezabilitate pentru spitalul regional Iași este predat Ministerului Sănătății, studiul de fezabilitate pentru spitalul regional din Cluj este finalizat, iar în luna mai, consultanții BEI vor depune studiul finalizat pentru spitalul regional Craiova.

Sorina Pintea a arătat că estimarea costurilor pentru construirea unui astfel de spital este de 400 de milioane de euro, iar alocarea de fonduri europene în actualul exercițiu financiar este de 50 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele 3 spitale. "Nu poți utiliza 50 de milioane de euro pentru a finanța un spital care costă 400 de milioane de euro", afirmă ministrul Sănătății.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a ținut să sublinieze, în conferința de presă de astăzi, că "în actualul exercițiu financiar avem o sumă alocată de 820 de milioane de euro pentru tot ce înseamnă investiții în sănătate. 150 de milioane de euro sunt pentru cele 3 spitale regionale, bani care acoperă doar documentația tehnică. Suma totală, conform devzielor Băncii Europene de Investiții, este de 1,2 miliarde de euro".

"Se vor construi aceste spitale, indiferent de polemica din jurul lor. Nu la termenele pe care consultanții BEI le-au stabilit inițial, dar se vor construi", a ținut să sublinieze Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății mai spune că în Guvern a fost aprobat un memorandum pentru fazarea proiectelor, pentru a putea beneficia de fonduri suplimentare din bani europeni, iar la o discuție tehnică în cadrul căreia s-ar fi convenit fazarea proiectelor ar fi participat și comisarul european Corina Crețu, potrivit Sorinei Pintea. Corina Crețu a atacat public, de câteva ori, Guvernul PSD pentru amânarea construcției spitalelor regionale.

Sorina Pintea susține că, cu cât se fac mai târziu, spitalele regionale vor fi mai ieftine. Spitalele regionale (Iași, Craiova și Cluj) ar urma să fie construite după anul 2021, însă cu un procent mai mare de co-finanțare din fonduri europene, România solicitând o majorare a procentului de co-finanțare din bani europeni, în exercițiul financiar 2021-2027, de la 50% la 85% - este explicația ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru amânarea proiectelor celor 3 spitale. "Nu s-a întârziat pentru că n-a vrut Guvernul sau n-a vrut Ministerul Sănătății, ci pentru că există niște proceduri pe care acești consultați le-au respectat și pe mine mă mâhnește că anumite comunități locale care nu au fost atât de implicate spun că Ministerul Sănătății și Guvernul nu vor", declara ministrul Sănătății, în decembrie 2018.

Construcția celor 3 spitale ar urma să înceapă "pe exercițiul financiar 2021-2027, solicitând o majorare a procentului de co-finanțare a Uniunii Europene, de la 50% la 85%. Eu spun că este un lucru foarte bun și că aceste spitale sunt tot mai aproape de certitudine, pentru că și sursa de finanțare este foarte clară în acest moment", mai spunea atunci Sorina Pintea.


 • Teodorovici: Bani pentru spitalul din Constanța la prima rectificare bugetară

Referitor la spitalul de la Constanța, Eugen Teodorovici a revenit cu precizări după declarațiile de săptămâna trecută, când spusese că acest spital ar urma să fie construit în urma unui acord cu Turcia, iar "banii vor fi prevăzuţi în bugetul Ministerului Apărării, vor face parte din cei 2% pentru apărare. La rectificare completăm sumele necesare, dacă va fi nevoie". Teodorovici a explicat, marți, în conferința de presă comună cu Sorina Pintea și Rovana Plumb, că "am văzut interpretări eronate în spațiul public. Nu sunt afectate cu absolut nimic fondurile de 2% alocate apărării, vor fi alocate fonduri suplimentare. Banii vor fi alocați din bugetul de stat cu ocazia primei rectificări bugetare", a precizat ministrul Finanțelor.

"Guvernul României are o atenție deosebită pe zona de sănătate. Pentru noi, ca și Guvern, este o prioritate, fie că finanțăm de la buget, din fonduri europene sau parteneriat public-privat", a ținut să dea asigurări Eugen Teodorovici.

Construcția celor 8 spitale regionale și a unui spital "gigant, după modelul AKH Viena", dar "mai mare", în București, ar fi trebuit să înceapă în anul 2017, potrivit programului de guvernare al PSD.


 • PSD a promis 8 spitale regionale și "un spital-gigant, după modelul AKH Viena, dar mai mare", în București

PSD a promis, în campania electorală din 2016, că va construi 8 spitale regionale și un spital "gigant, după modelul AKH Viena", dar "mai mare" în București, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor spitalelor județene. Construcția celor 8 spitale regionale și a "spitalului-gigant" din București ar fi trebuit să înceapă în anul 2017, potrivit promisiunii făcute în campania electorală din 2016 chiar de președintele PSD, Liviu Dragnea.

La doi ani și jumătate de când Liviu Dragnea prezenta "Programul de guvernare al PSD pe sănătate", marile promisiuni lansate atunci par, în cel mai bun caz, o glumă.

Construcția celor 9 spitale noi (un spital metropolitan în București și 8 spitale regionale în țară) ar fi trebuit să înceapă în 2017, dar s-a amânat. Nimeni nu știe pentru când.

De asemenea, numărul spitalelor regionale care ar urma să fie construite a scăzut, între timp, de la 8 la doar 3. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (PSD), a declarat public că Guvernul a amânat construirea acestora pentru exercițiul financiar 2021-2027. Explicația ministrului Sănătății: România a solicitat o majorare a procentului de co-finanțare din bani europeni (de la 50% la 85%), iar cu cât se vor face mai târziu, spitalele regionale ar urma să fie mai ieftine.

Spitalul metropolitan din București, "după modelul AKH Viena, dar mai mare, cu 2.500 de paturi" este deocamdată în faza în care s-a aprobat terenul pe care ar urma să fie construit, în zona Pipera. Este singurul lucru care se știe în acest moment. Data începerii construcției și dacă există bani rămân niște necunoscute.

În ceea ce privește spitalele deja existente, guvernarea PSD este departe de a le "reabilita și moderniza" pe toate cele care nu erau deja reabilitate, așa cum promitea Liviu Dragnea în campania electorală care avea să ducă la o victorie zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Promisiunile din programul de guvernare al PSD pe sănătate, anunțate de Liviu Dragnea personal într-o conferință de presă din 4 noiembrie 2016, pot fi consultate integral aici.


Citește și:
Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14981 vizualizari

 • +42 (42 voturi)    
  Haha, damage control! (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:33)

  transalpinarum [utilizator]

  Pintea a dat cu m*cii in fasole acum 2 zile in interviul cu Prelipceanu la Digi, cand a recunoscut cu seninatate ca spitalele regionale o sa se construiasca la Sf Asteapta, dupa 2024! Spus cu guritza ei! Acum o sa munceasca o gramada de guristi de la pzd, vad ca si dandy, sa dreaga cumva busuiocu'. Numai ca vedem toti mizeria din jurul nostru, asa ca nu tzine...
  • +28 (28 voturi)    
   Minciunile Ciumei Rosii (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:13)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

   PSD+ALDE = ii doar in c.. de Sanatate. Au mintit ca sa ajunga la ciolan si sa fure. Pineta e inhaitata cu hotii, asa ca minte ca orice propagandista odioasa comunista. IMPOSTOARE SI NESIMTITA.
   • +14 (14 voturi)    
    Nu cred ca ii doare acolo... (Marţi, 2 aprilie 2019, 23:19)

    Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    Personal le doresc sa aiba dureri acolo unde spui, ca poate misca vreu pic. Dar cum pe ei ii doare la minim 5 metri distanta de locul de care spui, slabe sperante.
 • +30 (30 voturi)    
  Adica ne grabim tare, ca sa furam mai repede (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:44)

  V. Istina [utilizator]

  Ce conteaza ca au muncit unii sa obtina finantare europeana-gratis? Mai bine imprumutam, scump si mult ca sa furam pe indelete si spunem prostimii ca lucram pentru ei, “indiferent de polemica”.

  Bine, faceti spitalele, sa nu credeti insa ca nu veti fi intrebati de ce mai scump, de ce nu cu bani europeni, de ce mai prost, de ce irositi ocazii si de ce furati.
 • +22 (22 voturi)    
  No comment (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:44)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Despre trompeta psd Pintea Sorina care minte si ascunde gunoiul sub pres, nu se poate spune nimici critic. HN cenzureaza tot
 • +27 (27 voturi)    
  Sigur ca se vor construi (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:04)

  Pac-pac [utilizator]

  Nici din Lego, la scara 1:1000 nu sunt in stare sa construiasca incompetentii astia hoti...
 • +13 (19 voturi)    
  Dar spitalul gigant de ce sa fie in Bucuresti? (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:06)

  Habermas [utilizator]

  Pentru ca gigant rimeaza cu Faraonii de Bucuresti sau de ce?

  Daca intr-adevar se justifica dimensiunile sale, si asta ar putea fi legata numai de ideea de a deservi intreaga Romanie, nu numai Bucurestiul, atunci ar trebui sa fie amplasat undeva in centrul geografic al tarii, din motive logistice - deci la Brasov.
  • +7 (9 voturi)    
   centrul logistic nu e egal cu centrul geografic (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:56)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   si nici cu cel demografic.
   Dar poate la Iasi e mai ok.
   • +3 (3 voturi)    
    Sigur ca nu este egal, nu este o regula. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 9:06)

    Habermas [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Dar eu am spus "din motive".

    Adica, in opinia mea: in spitalele regionale ar trebui sa fie serviciile medicale speciale care nu pot fi facute in orice spital local al unei regiuni, deci comune pt regiune.

    Pe urma, in spitalul "gigant", ar trebui sa fie facilitatile cele mai speciale (si scumpe) care nu pot fi facute (economic si uman vorbind, cel putin) in fiecare regiune dar trebuie facute in Tara Asta, daca ne respectam ca cetateni si pacienti. INCLUSIV cele de urgenta (urgente speciale, de exemplu (ca idee) accidentatului i se acord prim-ajutor pe loc, apoiu este stabilizat cat de cat la spitalul local sau regional, si apoi transportat cat mai repede la centrul de urgente speciale a spitalului national "gigant". Pentru asta am avut in minte transferul cu elicopterul, si de aceea trebuie aplicata o logica a centrului geografic pentru zborul in linie dreapta.

    Asta a fost ideea.

    Iasiul este adevarata capitala a Romaniei Moderne si trebuie mutata, in opinia mea, capitala de la Bucuresti la Iasi, pentru resetarea Romaniei pornind de la alte standarde/referinte civilizationale. (Si pentru a elibera Bucurestiul de stransoarea mafiotilor adunati la borcanul de miere).

    Dar mi se pare logic ca in Romania va exista si o capitala a IT-ului, la Cluj sa zicem. O capitala a gazului, la Medias sa zicem, o capitala a Tranvaielor, la Arad de exemplu, o capitala a industriei grele, la Galati de exemplu, o capitala a automobilului, la Pitesti de exmplu, etc. In acest sens, capitala logistica, cel putin in transporturi aeriene si terestre (drumuri si cai ferate) , la Brasov. Din acest motiv (dar nu numai), eu vad o capitala logistica la Brasov. Orasul care ar putea eventual concura Brasovul este Targu Mures.
 • +18 (18 voturi)    
  Ce o fi atit de explicat? (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:48)

  n.dumiritu [utilizator]

  Romania, tara in care GUVERNUL NU POATE CONSTRUI UN SPITAL din banii colectati din impozite si din cele 8,5 miliarde de euro imprumutati anual in plus. Din 8 mld. nu se gasesc 400 mil. (5%) pentru a aloca unui spital. Cele 8 mld. trebuie sa umfle buzunarele bugetarimii. Doar nu asteptai sa se imprumute guvernul pentru spitale! Spital sa ne faca Europa! Grija sociala a guvernului se opreste la patura bugetarimii (inclusiv scoasa la pensie speciala + indemnizatii de fosti parlamentari, academicieni, artisti, ziaristi etc.). Ceilalti sa faca bine sa puna osul la munca pt. ca guvernul are nevoie sa puna gaj economia pt. noi si noi imprumuturi care sa bine-hraneasca bugetarimea. Hai, ca in 8 ani, minimum, daca sintem intelegatori, ne face guvernul asta (fiindca ne da Europa) si noua un spital. Sanatate, pina atunci!
  • +2 (2 voturi)    
   nspe mii de miliarde.. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:24)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

   Voi va dati seama ce inseaman un spital de 400 de milioane de euro?.. Ca idee, mall-urile mari din Bucuresti au costat fiecare mai putin de 200 de milioane si vorbim de constructor cu salarii de Bucuresti.

   Daca ar dori intr-adevar sa construiasca spitale noi, s-ar apuca de treaba ieri. Astea sunt doar promisiuni penibile pentru electoratul lor. In realitate, chiar daca ar construi aceste spitale regionale, nu ar avea de unde sa stranga personalul pentru ele decat daca inchid 3-4 spitale mai mici cand deschid unul. Deci un judet intreg ar trebui sa mearga la un singur spital!..
 • +16 (16 voturi)    
  mai ieftine in vieti omenesti? (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:49)

  carmen_i [utilizator]

  Sorina Pintea afirma ca spitalele sunt mai ieftine daca se fac mai tarziu. Dar costul vietilor omenesti nu il ia in calcul? Ce face bolavul, amana boala pana in 2025, sau cum? Sau merge in spitalele prezente, pline de mizierie si bacterii periculoase?
  Dupa 2021 populatia va scadea aatat de mult incat probabil nu va mai fi nevoie de spitale. Deloc.
 • +13 (13 voturi)    
  Parteneriat public privat inseamana taxe... (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:50)

  morometu [utilizator]

  ...inseamna proprietate particulara! Nu mai vindeti gogosi! Privatii administreaza cu plata serviciilor iar spitalele nu vor fi pentru marea masa de cetateni. Ce decontati voi este egal cu 0. Noi asteptam spitale de stat in locul celor infecte! Dar la parteneriat interesul vostru este dublu:primiti spaga si de privatul caruia ii faceti o favoare si il ajutati sa isi faca spitalul, furatii si din contributia statului. La fonduri europene, nu puteti fura nimic!
  • +6 (6 voturi)    
   mai toti (Miercuri, 3 aprilie 2019, 4:07)

   reddry [utilizator] i-a raspuns lui morometu

   sunt in procese de delapidare de fonduri EU;spitalele nu vor fi mai ieftine (vor fi dati bani mai multi de EU) este un non sens! ei vor fura mai mult pentru ca au din ce si pe deasupra vor fi si imuni( vor da OUG pentru a se proteja de orice investigatie);
 • +15 (15 voturi)    
  psd (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:02)

  ------ [utilizator]

  Mai psdistilor ! voi niciodata nu ati dorit sa construiti aceste spitale ,doar ca acum electoratul va intreaba sa va vad pe unde scoateti camasa , ca vreti sau nu trebuie sa mintiti,dar sa credeti si voi.
 • +13 (13 voturi)    
  OMFG! (Marţi, 2 aprilie 2019, 22:35)

  fat.cat [utilizator]

  N-o sa le construiasca niciodata. Nu atata timp cat nu vor putea fura macar jumate din fonduri, cu legea in mana. Atat am avut de spus.
 • +11 (11 voturi)    
  penibil (Miercuri, 3 aprilie 2019, 1:57)

  CIP03 [utilizator]

  inteleg de aici:" Ea a subliniat că estimarea de cost pentru construcția unui astfel de spital este de 400 de milioane de euro, iar România are alocate, în actualul exercițiu financiar, doar câte 50 de milioane de euro (bani europeni) pentru fiecare spital."

  ca astia de la PSD se asteptau ca cei de la UE sa le dea bani de spitale ca sa-si onoreze ei promisiunile electorale?

  Adica UE e de vina ca PSD nu are bani de spitale? Penibil
  • +3 (3 voturi)    
   matematica simpla.. (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:26)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui CIP03

   8 spitale regionale x 50 mil euro fiecare.. 400! Deci puteau sa faca macar unul..
   Exagerez, stiu. Chiar daca ar fi vrut sa-l faca, pana acum nu se termina nici licitatia pentru studiul de fezabilitate.
 • +10 (10 voturi)    
  pintea si gasca de golani (Miercuri, 3 aprilie 2019, 3:51)

  MarinelaBolovan [anonim]

  Niste jegosi mincinosi!Traiasca toti romanii care nu o sa-i mai voteze vreodata!
 • +1 (1 vot)    
  e simplu (Miercuri, 3 aprilie 2019, 5:45)

  cmariusalin [utilizator]

  Agenti rusnaci sub acoperire au acaparat forurile decizionale.
  006
 • +7 (7 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Miercuri, 3 aprilie 2019, 6:06)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  vrajeala si aiureala si prosteala pe fatza ... atata ramane din toate discutiile despre spitalele alea ... n-aveti nicio intentie sa construiti asa ceva ...
 • +5 (5 voturi)    
  Nici un Gurist psdist? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 6:45)

  Dalinar [utilizator]

  No wonder, niuluk, mazeta and co stiu ce tractoristi analfabeti is in psd!!!
 • +9 (9 voturi)    
  radio erevan (Miercuri, 3 aprilie 2019, 7:48)

  toxx [utilizator]

  "cu cât se fac mai târziu, spitalele regionale vor fi mai ieftine"

  adica nu se vor face niciodata, si or sa fie gratis.
 • +4 (4 voturi)    
  Nimic nu se va face sustenabil in Romania (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:17)

  2016 [utilizator]

  atat timp cat exista mafie in absolut toate domeniile. Nimic nu se demareaza, daca nu se stie dinainte cat este spaga si cui revine. In fiecare domeniu exista cate un "creier" mai mic, care se ocupa de spaga. Aceasta este impartita cui trebuie, dupa indicatiile venite de la "creierele" superioare. Deasupra tuturor "creierelor" mafiote sta "creierul" suprem, sultanul Dragneev. Nimic nu misca in tara aceasta pana nu da el unda verde. Bineinteles, el este inocent, insa face totul prin intermediari, acele "creiere" mafiote legate direct (sau indirect) la creierul lui. Este atat de simplu: el nu semneaza nimic, el doar porunceste si are grija sa nu fie inregistrat. Pun pariu ca are si un cod special in acest sens, pe care noi nu-l stim.
  Din pacate, servicile secrete ar trebui sa-si faca treaba, insa acestea au fost primele pe care le-a cumparat Dragneev, actiune inceputa cu circa 20 de ani urma. Inevitabil, s-a ajuns aici si nu stiu cine intrezareste luminita de la capatul tunelului!
  • +6 (6 voturi)    
   Doar o remarca: (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:48)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui 2016

   se pare ca PSDpostacii nu si-au primit azi copeicile! Tac malc, nu a venit ordinul de la sultan inca. Prbabil ca Dragneev coace acum replica la discursul de ieri al Presedintelui din Parlamentul hotiei!
   Sa plangi cu lacrimi de crocodil cand a spus ameoba Dancila ca Presedintele a stricat momentul solemn! Pai momentul a fost stricat imediat ce a deschis patachina gura si, mai ales, din momentele cand au vorbit mafiotii supremi ai celor doua camere!
   • +1 (1 vot)    
    sultanul (Miercuri, 3 aprilie 2019, 11:53)

    razeshu [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    pai sultanul are mari probleme la el acasa, lucreaza in regim de damage control asa ca nu are timp si de Pasa de Bucuresti. Probabil se pregatesc ultimel;e tunuri ale shalvarishtilor. Amerlocii tocmai au zis stop la vanbzarea de F35 catre Otomanlac. Urmeaza sa traga preshul de sub picioarele lirei alea anemice si sultanul e pe farash. Livake tremura n pampersi pana la alegerile din weekend si daca nu iese Bibi cred ca si face rezervare ntr un bnungalow la Mazare. Long term.
 • +5 (5 voturi)    
  aiureli (Miercuri, 3 aprilie 2019, 10:56)

  ananstef [utilizator]

  cum sa nu poti incepe o lucrare daca ai "doar" 50 mil E. dureaza 2 ani si multe etaje la rosu pana sa ajungi sa cheltuiesti suma asta.
  dupa cum zic astia, vor pleca multi medici afara si multi pacienti se vor chinui inca un deceniu.
  s-au invatat sa puna pe hartie o multume de promisiuni si nu le e rusine de ce se intampla cu ele.
 • +2 (2 voturi)    
  e greu? (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:47)

  gogo1 [utilizator]

  ok, nu se poate cu spitalele regionale, dar macar cu astea care sunt deja functionale, se poate? Macar unul pe judet, de pilda ala de-i zice judetean, cerem prea mult de la viata?
 • +1 (1 vot)    
  Jigodii (Miercuri, 3 aprilie 2019, 15:43)

  europeanul2 [utilizator]

  Va dati seama ca banii europeni nu au pitut fi atrasi din anumite considerente. Cheltuiala banului european este urmarita pas cu pas, in felul asta guvernantii nostri neputand pune ninic in buzunarele lor. Cat despre faptul ca daca spitalele ar fi facute mai tarziu ar fi mai ieftine propun sa le faca in 2092, in felul asta ar fi nevoie chiar de mai putine spitale pentru ca va fi emigrat jumatate din populatia Romaniei...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by