Maternitatea Giulești sistează internările, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu, iar angajații spitalului depistați ca purtatori de Stafilococ Auriu vor fi scoși din activitate, a anunțat Ministerul Sănătății în urma finalizării unui control la unitatea spitalicească, efectuat alături de Direcția de Sănătate Publică.

Maternitatea GiulestiFoto: Maternitatea Giulesti

De asemenea, potrivit Ministerului Sănătății, ”pe măsura ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise și se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală”.

”Începand cu data 30.11.2018 se sistează toate internarile în unitatea spitalicească. Pe măsură ce spațiile vor fi eliberate prin externarea pacienților, acestea vor fi închise si se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol. Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtator de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific și probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative”, arată comunicatul Ministerului.

Totodată, potrivit Ministerului, exudatul nazal va fi efectuat pentru întreg personalul unității sanitare, precum și pentru toți pacienții internați în unitatea sanitară.

”În cazul rezultatelor pozitive pentru pacienții internați vor fi consemnate în biletul de externare inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie în vederea instituirii tratamentului adecvat”, mai arată comunicatul.

Reamintim că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, că în cazul în care, în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică, se va confirma infecția cu stafilococ auriu, se poate suspenda temporar activitatea secției de nou-născuți de la Maternitatea Giulești.

Ministerul Sănătății a recomandat limitarea internărilor și reinstruirea personalului referitor la respectarea procedurilor de curățenie.

Citește și

13 bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost depistați cu stafilococ auriu.