O aeronavă MApN a plecat la ora 17.30 spre Târgu Mureş pentru a prelua doi pacienţi cu arsuri şi pentru a-i transfera la Spitalul Militar din Bruxelles, anunță duminică seara Ministerul Sănătăţii.

Raniti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: MApN

"Este vorba despre o femeie de 69 ani cu arsuri pe o suprafaţă de 75% din corp şi un bărbat de 79 de ani cu arsuri pe 55% din suprafaţa corpului", precizează ministerul, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, transferul a fost decis de medicii specialişti şi aprobat de MS, care a solicitat DSU transportarea celor doi pacienţi.

MApN a anunţat de asemenea că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează duminică o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureş - Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienţi.

"Pacienţii, prezentând arsuri pe aproximativ 70-80% din suprafaţa corpului, vor fi asistaţi pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din Bucureşti şi vor fi transportaţi la Spitalul Militar 'Reine Astrid' din Bruxelles, Belgia. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituţiei medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătăţii pentru transferul răniţilor", precizează un comunicat remis de MApN.

Două persoane au suferit răni grave în urma unei explozii care a avut loc duminică într-o casă din comuna Gorneşti, judeţul Mureş, şi care a fost provocată de o acumulare de gaze naturale la nivelul tavanului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

Citește și: