​Vaccinul hexavalent, care se administrează bebelușilor la vârsta de 4 luni, nu se găsește, în acest moment, în cabinetele medicilor de familie din București, a declarat vineri, în cadrul unui workshop pe tema vaccinării, medicul pediatru Emiliana Costiug, secretarul general al Asociației Române de Educație Pediatrică în Medicina de Familie.

VaccinFoto: Hotnews

Ministerul Sănătății urmează să ofere, în perioada următoare, precizări pe această temă.

Ministerul Sănătății anunțase, la finalul lunii septembrie, că 417.000 de doze de vaccin hexavalent urmează să fie livrate în lunile octombrie și noiembrie, în urma unui contract încheiat de institiția condusă de Sorina Pintea.

Emiliana Costiug a povestit și cum, în anul 2015, reprezentanții medicilor de familie i-au avertizat pe membrii Comisiilor de Sănătate din Parlament că vaccinul ROR lipsea, iar o epidemie de rujeolă era inevitabilă.

Medicul Emiliana Costiug a mai adăugat că anul acesta, în luna februarie, în plină epidemie de rujeolă, vaccinul ROR lipsea din cabinetele medicilor de familie din Cluj.

Ministerul Sănătății anunța, în urmă cu o lună, că medicii de familie pot face solicitare la Direcţiile de sănătate publică în cazul în care au nevoie de suplimentarea numărului de doze de vaccin hexavalent, iar în cazul în care DSP a consumat mai repede dozele de vaccin, se poate cere redirecţionarea de la judeţele unde stocurile sunt mai mari.

Citește și: