Tânărul rănit grav, cu arsuri pe 60% din corp, în incendiul care s-a produs miercuri la un bloc din Piatra Neamț a fost transportat cu ambulanța la un spital din Iași, după ce Centrul de Coordonare ISU din acest oraș a informat că nu poate trimite un elicopter din cauza condițiilor meteo, în condițiile în care vremea a fost foarte caldă în toată țara pentru această perioadă, scrie tvmneamț.ro.

Refuzul ISUFoto: TvmNeamt.ro

În jurul orelor 15:30 (deci după o ora și jumătate de la explozie) tânărul aflat în stare critică era încă în Spitalul Județean Neamț, așteptând verde de la un spital de arși care să-l poată primi, scrie ziaristul Ionuț Corfu, de la publicația nemțeană. După încă o oră, medicii de la Piatra - Neamț au fost informați că s-a găsit un loc la un spital din Iași și se aștepta transferul acestuia.

„Ulterior, s-a transmis de la Centrul de Coordonare ISU din Iași că nu se poate trimite un elicopter. Motivul este de-a dreptul halucinant: Nu permit condițiile meteo. Informația este oficială și vine de Dispeceratul ISU Neamț ca răspuns pe un grup de presă, la întrebarea jurnaliștilor, de ce nu se trimite elicopter”, arată tvmneamț.ro.

  • Cum arată răspunsul dispeceratului ISU: Există un centru de coordonare la Iași care răspunde de alocarea elicopterului la cazuri. Decizia lor a fost că nu sunt condiții meteo optime pentru trimiterea elicopterului.

Potrivit sursei citate, tânărul a ajuns la spitalul din Piatra Neamț în comă iar medicii au constatat că, datorită stării foarte grave, trebuie transferat la un spital de arși.

Citește și:

Până la urmă, victima a fost transportată cu o ambulanță până la limita județelor Neamț și Iași, iar de acolo mutată în altă ambulanță venită de la Iași. Acesta este intubat (tuburi introduse pe căile respiratorii care în urma arsurilor sunt de fapt rana deschisă) iar starea lui este una extrem de gravă, scrie tvmneamț.ro.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, miercuri, la un bloc de locuinţe din municipiul Piatra-Neamţ, la etajul al treilea. Patru persoane au fost transportate la spital, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

Potrivit tvmneamt.ro, este vorba despre două femei în afara pericolului (panică și intoxicație cu fum) și un tânăr de 25-26 de ani care este rănit grav, cu arsuri pe 60% din corp. Acesta urmează să fie transferat la un spital de arși cu un elicopter.