O explozie urmată de un incendiu s-a produs, miercuri, la un bloc de locuinţe din municipiul Piatra-Neamţ, la etajul al treilea. Patru persoane au fost transportate la spital, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

Incendiu in Piatra NeamtFoto: TvmNeamt.ro

Potrivit tvmneamt.ro, este vorba despre două femei în afara pericolului (panică și intoxicație cu fum) și un tânăr de 25-26 de ani care este rănit grav, cu arsuri pe 60% din corp. Acesta urmează să fie transferat la un spital de arși cu un elicopter.

UPDATE: Patru persoane au fost rănite în urma exploziei produse la un bloc de locuinţe din municipiul Piatra Neamţ, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform aceleiaşi surse, explozia a fost urmată de un incendiu.

"Incendiul s-a extins la faţada blocului şi la acoperiş. Până în acest moment sunt patru victime, din care trei transportate la spital (una cu arsuri grave)", au precizat reprezentanţii IGSU.

Pentru localizarea incendiului se acţionează cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări şi descarcerarea grea. De asemenea, la faţa locului se află două ambulanţe SMURD, o autospecială pentru victime multiple şi patru echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

"În acest moment nu sunt persoane surprinse în interiorul construcţiei, însă intervenţia de stingere este deosebit de dificilă din cauza arderii violente şi propagării pe verticală în exteriorul clădirii", au mai anunţat reprezentanţii IGSU.

UPDATE: Circa 30 de pompieri sunt mobilizați la fața locului. O parte lucrează la stingerea flăcărilor, iar ceilalți verifică apartament cu apartament, pentru a găsi alte posibile victime, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au declarat că în urma exploziei la blocul de locuințe de pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamț, urmate de incendiu, există trei răniți. ”Incendiul s-a propagat până la etajele superioare și inclusiv la acoperiș. Din primele informații avem trei victime care au fost transportate la spital. Mai e o persoană evacuată cu autoscara de la etajul 4. Mai sunt 4-5 persoane cu atac de panică, li se acordă asistență medicală. În momentul de față se lucrează la localizarea și stingerea incendiului”, arată ISU Neamț.

Potrivit sursei citate, până la ora transmiterii acestei știri, nu există informații potrivit cărora ar fi murit cineva, însă o persoană prezintă arsuri puternice pe o suprafață mare din corp.

Marotrii oculari susțineau că o femeie ar fi decedat.

"Informaţiile iniţiale se referă la o explozie într-un bloc de locuinţe urmată de incendiu şi că ar fi persoane surprinse şi la etajele superioare", a precizat sursa citată.

Potrivit ISU Neamţ, trei victime au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Martorii susţin că ar fi cel puţin o femeie decedată. De asemenea, locatari de la etajul patru au ieşit pe balcon şi ţin prosoape la nas pentru a nu inhala fumul.

Blocul în care a avut loc deflagraţia se află pe strada Dimitrie Leonida, la faţa locului fiind trimise mai multe toate echipajele de la ISU Neamţ, dar şi de la Poliţie.