Plaja din Mamaia amenajată special pentru copiii cu dizabilități a fost ocupată din nou de turiști, unii dintre aceștia urcându-se pe masa de pictură și olărit a copiilor pentru a face plajă. "Romani lipsiti de prejudecati #PlajaTerapeutica. Acel moment cand plaja este complet goala si tu alegi sa te sui pe masa de pictura si olarit pentru a te bronza. Greu de gasit o explicatie logica: sa ai tot nisipul si plaja la dispozitie doar pentru tine si tu sa alegi sa faci plaja pe niste scanduri", a scris psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic 'Marea Neagră' și inițiatorul proiectului plajei terapeutice, pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Masa de pictură și olărit a copiilor

Postarea lui Adrian Gemănaru pe Facebook:

"Romani lipsiti de prejudecati #PlajaTerapeutica

Acel moment cand plaja este complet goala si tu alegi sa te sui pe masa de pictura si olarit pentru a te bronza.

Spatiul este delimitat si inscriptionat. Este de usor de inteles pentru orice turist la ce foloseste respectiva masa.

Greu de gasit o explicatie logica: sa ai tot nisipul si plaja la dispozitie doar pentru tine si tu sa alegi sa faci plaja pe niste scanduri.

Sa strabati sute de km, sa platesti o multime de bani, sa astepti un an de zile concediu la mare si la final cand ai ajuns pe litoral sa te urci pe masa de terapie a copiilor cu nevoi speciale. Cu adevarat un record greu de egalat.

Vestea buna: masa a rezistat."

Adrian Gemănaru a mai semnalat, în trecut, că plaja pentru copii cu dizabilități este ocupată adesea de turiști.

Plaja terapeutică accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi funcţionează din acest sezon estival în staţiunea Mamaia, fiind dotată cu o rampă de acces, dar şi cu un ponton plutitor şi fotoliile mobile. Iniţiativa aparţine Centrului Psihologic "Marea Neagră", iar plaja, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, se află dispusă în zona Cazino, lângă pontonul vechi al staţiunii, şi este, potrivit reprezentanţilor centrului, "o plajă senzorială care se adresează celor cinci simţuri umane ce sunt stimulate astfel în mod direct".

Având în vedere caracterul terapeutic al acestei zone, pe tot cuprinsul plajei nu au fost amplasate şezlonguri, pentru a le permite turiștilor să se bucure de nisip. Un punct de atracţie al plajei este pontonul plutitor instalat la malul mării, care atrage ca un magnet toţi copiii aflaţi pe plajă.