​Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj adresat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta a promis, în urmă cu două zile, la negocierile-maraton cu sindicatele din sănătate, modificarea legii salarizării, pentru a rezolva revedicările acestora. "Mai corectați, mai corectați? Pe nervii cui, doamnă ministru?", îi transmite medicul brașovean ministrului Muncii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Postarea integrală a medicului Dan Grigorescu:

"Ați înfrânt, guvernanților!

Vă acuz, guvernanților, că, după atâta tulburare socială, în loc să cădeți în genunchi în piețele publice, implorând :„Vă rugăm să ne scuzați, frați români! Pentru toată disperarea pe care v-am pricinuit-o...”, o lăsați pe doamna Olguța să aibă tupeul să concluzioneze, senin: „Nu a fost în intenția legiuitorului să scadă salariile în sistemul de sănătate.”

Păi, spunând asta, se face și vă face de râs pe toți! Pentru că, în esența ei, această afirmație înseamnă ori că dânsa minte, ori recunoaște că legea a fost concepută și susținută de niște ageamii în materie!

Așa ceva, o astfel de i-responsabilitate ministerială nu se poate trece cu vederea, afară doar dacă faceți cu toții parte din aceeași monstruoasă aglomerare de interese politice asociate cu ignoranța în materie. E oare posibil ca, după atâta efervescență socială consumptivă, ditamai Ministrul Muncii să nu fie nici măcar acum sigură, pe deplin convinsă, că a rezolvat pe termen lung toate problemele ivite din cauza proiectului său "de suflet", acela al Legii Discriminării Unitare, când zice: "Ne asigurăm că prin aceste modificări nu mai este posibil să se întâmple acest lucru." Serios? Și dacă totuși se mai "întâmplă lucruri"? Mai corectați, mai corectați?

Pe nervii cui, doamnă ministru?

Demisia, doamna Vasilescu! Demisia, "hic et nunc!" e singura variantă care v-a rămas pentru ca să nu vă crape zilnic de rușine oglinzile din casă!

V-o cere un "beneficiar net la nivel salarial", dar care v-a retras prezumția de încredere.

Definitiv!"

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat marți seara că renunță la greva generală anunțată pentru 11 mai, după ce au ajuns la un acord cu reprezentanții guvernului. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți că s-a decis modificarea legii salarizarii, fără a modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută, iar toți cei care au avut scăderi salariale vor primi banii înapoi.

Pe larg aici despre măsurile promise de Guvern după negocierile-maraton de ieri cu sindicaliștii din sănătate.