Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov, comentează, pe pagina sa de Facebook, propunerea lui Raed Arafat privind introducerea unor restricţii pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul în spațiile publice, restricții similare celor pentru țigările clasice. "Primul semn al faptului că un funcționar public nu își mai găsește (și, evident, nici nu-și mai merită) locul în funcția pentru care e plătit, e acela că își găsește de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu 'fișa postului' ", consideră medicul brașovean.

HotNews.roFoto: Hotnews

Postarea medicului Dan Grigorescu:

"Nicio șansă, domnule Raed Arafat!

Primul semn al faptului că un funcționar public nu își mai găsește (și, evident, nici nu-și mai merită) locul în funcția pentru care e plătit, e acela că își găsește de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu "fișa postului".

Altfel spus, se "află în treabă" aiurea.

Într-o astfel de paradigmă s-a plasat (și nu pentru prima dată în ultimul timp) Raed Arafat, abordând "marea problemă" a folosirii țigărilor electronice.

Hai să vedem dacă am (sau nu) dreptate!

Raed Arafat e sub-Secretar de Stat în Ministerul de Interne. Conduce DSU (Departamentul de Situații de Urgență). Păi e acest nou tip de fumat o "situație de urgență"? Nu e! E o problemă de "interne"? Nu e! Ajung acești fumători în situația de a avea nevoie să fie descarcerați, resuscitați, transportați cu SMURD-ul (auto sau aero) la Unitățile de Primiri Urgențe din marile spitale? Nu au!

Au deci ceva în comun cu DSU? Nu au!

Simpla "concluzie" personală a domnului Arafat, aceea că "trebuie acționat de urgență" pentru stoparea proliferării unui fenomen realmente periferic din societatea românească actuală, nu îi dă acestuia niciun drept să piardă vremea pe banii contribuabililor cu false probleme și sarcini auto-inventate!

Pentru că, dacă în grija DSU ar intra toate situațiile în care trebuie acționat de urgență, stau și mă întreb de ce nu își asumă domnul "eternizat în zona guvernamentală" enunțarea și (mai ales!) rezolvarea problemei construirii de noi spitale, a reorganizării pe noi baze a asistenței medicale primare sau a crizelor succesive de medicamente esențiale. Asta ca să amintesc doar "lista scurtă" a urgențelor din domeniul sănătății publice...

Evident că domnul Arafat ne va spune că aceste grave probleme sunt de competența Ministerului Sănătății și al DSP-urilor din județe. Ar avea și dreptate!

Cum și eu am atunci dreptate dacă îi recomand lui R.A. să-și vadă de treburile lui, alea pentru care e plătit. Le-o fi rezolvat pe toate? Sau a primit sarcină de la doamna ministru Carmen Dan să "iasă puțin în față" cu subiecte pozitive, doar-doar le va mai estompa altora implicarea reală în rezolvarea problemelor din "lista mult prea lungă" a sănătății?

Că dacă e așa, nicio șansă, domnule sSS!"

Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, afirmase, luni, că susţine necesitatea introducerii în spaţiile publice a restricţiilor pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru ţigările clasice, citând un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 - 2015, s-a înregistrat o creştere de 900% a utilizării ţigărilor electronice în licee.