​Au trecut aproape doi ani de când pandemia a schimbat cursul întregii omeniri, doi ani în care întreaga lume a fost pusă pe pauză, într-o situație fără precedent. România iese încet din valul 4, dar se pregătește de valul 5, iar stresul, epuizarea și deznădejdea și-au făcut loc în viața de zi cu zi pentru foarte mulți dintre noi. Unii oameni au fost și încă sunt greu încercați de pandemie. Poate că acum ar fi momentul să ne exersăm empatia, să fim alături unii de alții, să ne sprijinim și să oferim înțelegere.

Un mâine mai bun, un viitor mai sănătosFoto: MedLife

Empatia pornește de la a-i înțelege pe cei de lângă noi și de a-i ajuta atunci când au nevoie: de la vecinul în vârstă căruia poate îi este teama până la asistenta medicală care se întoarce acasă epuizată după înca o zi în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

Eroii acestei lupte, doctorii, asistentele, personalul auxiliar din spitale trec de 2 ani de zile prin clipe greu de imaginat. Trebuie să le oferim empatie și ajutor atunci când este în măsura noastră să o facem.

Din aceste motive și nu numai, MedLife, prin intermediul platformei RoMâine, a demarat o serie de acțiuni menite să îi sprijine pe cei care au fost afectați de pandemia de Covid-19: onsiliere psihologică gratuită pentru personalul medical din spitalele COVID, consiliere psihologică gratuită pentru copiii care și-au pierdut părinții din cauza COVID-19, pachete speciale de prevenție pentru pacienții cu boli cronice și cei care au trecut prin COVID-19, precum și crearea unei echipe de voluntari MedLife care va merge să ajute în spitalele COVID.

Un alt demers MedLife este Unitatea Medicală Mobilă, care oferă consultații gratuite pacienților din zonele rurale cu acces deficitar la servicii medicale

Acest demers este primul pas pentru sprijinirea categoriilor cele mai afectate de coronavirus și în același timp reprezintă un apel pe care MedLife îl lansează către alți operatori privați din sănătate: este momentul să ne mobilizam și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi în aceste momente.

RoMâine este platforma de sănătate a României. RoMâine este locul în care românii au ocazia să își aducă aminte și să exerseze cele mai importante valori umane, precum Respectul, Empatia, Încrederea, Speranța sau Grija.

Acțiuni pentru persoanele care au fost afectate cel mai tare de pandemie și care acum au nevoie de ajutorul nostru:

Consiliere psihologică gratuită pentru personalul medical din spitalele COVID

Sunt aproape 2 ani de când eroii în halate albe, medici și asistenți, se luptă să salveze vieți în spitalele Covid-19. În ciuda eforturilor depuse, zeci de mii de oameni au pierdut această luptă chiar în fața lor. Sunt epuizați și obosiți.

Pentru personalul medical din linia întâi, MedLife a înființat un serviciu de consiliere psihologică gratuită, un ajutor care să le dea încredere să meargă mai departe.

Cei care vor să beneficieze de acest serviciu, pot completa formularul aici.

Consiliere psihologică gratuită pentru copiii care și-au pierdut părinții din cauza COVID-19

Nu îi vedem, dar România are sute de copii lăsați orfani de Covid-19. Suflete a căror copilărie s-a terminat abrupt, cândva în acești 2 ani de pandemie.

Pentru copiii rămași fără părinți, MedLife a înființat primul serviciu de consiliere psihologică gratuită din România, unde specialiști în domeniu vor încerca să-i ajute să-și recapete speranța și să-și recâștige copilăria.

Cei care vor să beneficieze de acest serviciu, pot completa formularul aici.

Pachete speciale de prevenție pentru pacienții cu boli cronice și cei care au trecut prin COVID-19

Sute de mii de bolnavi cronici și alte zeci de mii de români trecuți prin forme grave de Covid-19 suferă. Unii dintre ei nu au acces la tratamente vitale, altora le este frică, de teama infectării, să meargă la clinici sau spitale pentru o simplă investigație. Toți sunt vulnerabili la o nouă infectare și toți au nevoie de servicii medicale.

Pentru acești pacienți, MedLife a pregătit pachete de consultații, imagistică și analize care să-i ajute să țină sub control bolile de care suferă.

Descoperă pachetele aici

O echipă de voluntari MedLife va merge să ajute în spitalele COVID

Mii de medici și asistente din spitalele Covid-19 nu au mai avut o zi liberă din martie 2020. Nu apucă să-și vadă copiii, își țin la distanță părinții de teamă să nu-i infecteze, sunt nedormiți, stresați, înfricoșați că România moare. Aceștia au nevoie să îi susținem acum, înainte ca și ei, ultima linie de rezistență, să pice.

De aceea, MedLife trimite zeci de voluntari în spitalele COVID pentru a da o mână de ajutor.

Dacă vrei să fii voluntar, completează formularul aici.

Enayati Medical City este partener al demersului inițiat de MedLife și oferă servicii în regim gratuit pentru pacienții cu boli cronice și cei trecuți prin boală.

Articolul face parte din demersul RoMâine.

RoMâine este platforma de sănătate a României. RoMâine este locul în care românii au ocazia să își aducă aminte și să exerseze cele mai importante valori umane, precum Respectul, Empatia, Încrederea,Speranța sau Grija. RoMâine înseamnă o idee, un proiect, un plan, o viziune, un efort comun de însănătoșire morală pentru noi, toți. O școală națională de clădit în viitor în care Sistemul Medical MedLife, furnizorul național de sănătate al României, aduce împreună personalități și oameni de rând pentru a găși soluții să facem România bine. #RoMaine #RespectRoMaine #RespectRoMaineMedLife