MedLife, prin intermediul platformei RoMâine, a demarat, în contextul valului 4 al pandemiei, un demers nou pe piața din România: Unitatea Mobilă MedLife s-a deplasat împreună cu personal medical specializat în zonele rurale pentru a oferi servicii medicale persoanelor vulnerabile, care nu pot ajunge la medic.

Unitatea Medicală Mobilă MedLife oferă consultații gratuite pacienților din zonele rurale cu acces deficitar la servicii medicaleFoto: MedLife

Unitatea Mobilă are dotări de top și și include două cabinete de consultații multidisciplinare, un laborator medical mobil, compartiment de imagistică medicală, un punct de recoltare, o sală de așteptare și un grup sanitar. Astfel, pacienții pot beneficia de un screening general gratuit – consultație, un set de analize, EKG și ecografie abdominală.

În perioada 12 - 14 noiembrie, Unitatea Medicală Mobilă a fost prezentă în satul Cobor, comuna Ticușu din județul Brașov, unde specialiștii MedLife au fost la dispoziția localnicilor pentru investigații medicale gratuite.

”În această perioadă dificilă pentru România și pentru români ne-am gândit mai ales la categoriile vulnerabile și am decis că e momentul să dăm o mână de ajutor. Mulți locuitori din zonele rurale și-ar dori să poată ajunge la medic, dar întâmpină numeroase probleme, de exemplu lipsa unui cabinet medical în apropiere sau imposibilitatea de a deplasa până la oraș pentru un consult medical. Ne dorim să însănătoșim România și să oferim cât mai multor români servicii medicale de calitate, iar prin acest demers ne atingem acest obiectiv. Despre asta este RoMâine, un demers de însănătoșire națională”, a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.

”Ne bucurăm că cei de la MedLife s-au gândit la locuitorii din Cobor și la sănătatea lor. În sat nu avem medic și locuitorii, majoritatea în vârstă, nu se pot deplasa la oraș pentru o consultație. Faptul că le-am adus aici, lângă casă, o clinică medicală mobilă este de mare ajutor”, a declarat Emil Mircea Șchiopea, Primar al satului Cobor, comuna Ticușu, județul Brașov.

După Brașov, Unitatea Medicală Mobilă MedLife a oprit în Buzău și în Ariceștii Zeletin, județul Prahova.

Acest demers face parte dintr-o serie de acțiuni menite să ajute categoriile vulnerabile în contextul pandemiei: personalul medical din prima linie, copiii care și-au pierdut părinții din cauza COVID și pacienții cu boli cronice.

Din martie 2020, zeci de mii de români nu au mai văzut un medic decât la televizor. Fie pentru că trăiesc în localități izolate, unde nu există medic de familie și cel mai apropiat dispensar e la zeci de kilometri distanță, fie pentru că nu își permit să meargă la spital, chiar dacă au mare nevoie.

Pentru ei, cei uitați de sistemul sanitar, MedLife a pus în mișcare unitatea mobilă: Pentru că merită respect, pentru că și ei sunt ai noștri.

Mai multe detalii demers și cum poți să susții dezvoltarea rețelei de clinici mobile, află pe https://www.medlife.ro/romaine/romaine-va-fi-bine

Articolul face parte din demersul RoMâine.

RoMâine este platforma de sănătate a României. RoMâine este locul în care românii au ocazia să își aducă aminte și să exerseze cele mai importante valori umane, precum Respectul, Empatia, Încrederea,Speranța sau Grija. RoMâine înseamnă o idee, un proiect, un plan, o viziune, un efort comun de însănătoșire morală pentru noi, toți. O școală națională de clădit în viitor în care Sistemul Medical MedLife, furnizorul național de sănătate al României, aduce împreună personalități și oameni de rând pentru a găși soluții să facem România bine.

#RoMaine #RespectRoMaine #RespectRoMaineMedLife