Vicepremierul şi ministrul italian al transporturilor, Matteo Salvini, a susținut duminică, la un eveniment al partidului său Liga (extremă dreapta) desfăşurat la Roma, că „nu are nimic” cu preşedintele francez Emmanuel Macron, la o zi după ce l-a acuzat că este un „instigator la război”, relatează agenția italiană de știri ANSA, preluată de Agerpres.

Matteo SalviniFoto: Mauro Scrobognamauro s / LaPresse / Profimedia

Salvini a subliniat însă că apreciază drept „periculoasă” ideea exprimată de Macron privind trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

„Nu am nimic împotriva lui Macron, dar o Europă care vorbeşte despre a trimite soldaţi la măcelul din afara graniţelor sale este una care merge împotriva principiilor Comunităţii europene, într-un moment în care ar trebui să ne preocupăm să ne apărăm împotriva teroriştilor islamici”, a declarat duminică Salvini.

Sâmbătă, în cadrul convenţiei de la Roma a grupului Identitate şi Democraţie (ID), din care face parte la nivel european formaţiunea sa Liga, Matteo Salvini a afirmat că, „prin cuvintele sale, Macron este un pericol pentru ţara sa şi pentru acest continent”.

„Nu vreau să le las copiilor mei un continent gata să înceapă al treilea război mondial”, a adăugat Salvini.

Citește și: