Executivul american consideră că este prea devreme pentru a spune dacă atacul din Odesa de miercuri, care a provocat moartea a cinci oameni, l-a vizat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se afla în orașul din sudul Ucrainei împreună cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează AFP.

Volodimir Zelenski si Kyriakos Mitsotakis in conferinta de presa comuna in OdesaFoto: Lyashonok Nina/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Atacurile rusești de miercuri de la Odesa reamintesc „nevoia urgentă” a ajutorului militar pentru Ucraina și, în special, „de sisteme de apărare antiaeriană”, a comentat miercuri un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă.

Potrivit televiziunii private greceşti SKAI, exploziile au survenit la numai aproximativ 150 de metri de convoiul președintelui Zelenski și premierului grec Kyriakos Mitsotakis, relatează EFE, citată de Agerpres.

"La sfârșitul vizitei, am auzit sunetul sirenelor de raid aerian și exploziile foarte aproape de noi. Nu am avut timp să ne adăpostim", a spus Mitsotakis după bombardamente, numind-o "o experiență impresionantă".

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis, care a venit direct de la Odesa, unde au avut loc mai multe explozii, oficialul Greciei fiind foarte aproape de locul atacurilor.

"Îmi cer scuze pentru ţinută, nu am avut timp să mă schimb" i-a spus Mitsotakis şefului statului român când acesta l-a întâmpinat.

"Mă bucur că sunteţi bine, Kyriakos. Îmi pare rău că aţi trăit o asemenea sperietură în Odesa", a răspuns Iohannis, după care premierul grec a adăugat: "Da, a fost ... straniu".