Polonia nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia a omoloagei sale din Letonia, Evika Silina, care a implementat deja o astfel de interdicţie.

Donald TuskFoto: Attila Husejnow / Zuma Press / Profimedia

La fel ca o mare parte din Europa, Polonia a fost cuprinsă de proteste în ultimele săptămâni, în contextul în care fermierii demonstrează împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene şi a ceea ce ei spun că este o concurenţă neloială din partea Ucrainei de când blocul comunitar a eliminat taxele vamale asupra importurilor ucrainene în 2022, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, premierul polonez Donald Tusk a declarat că produsele agricole din Rusia şi Belarus provoacă, de asemenea, distorsiuni ale pieţei.

„Letonia a decis să pună în aplicare un embargo asupra importului de produse (agricole) din Rusia”, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters. „Vom analiza cazul Letoniei şi nu exclud ca Polonia să ia o iniţiativă asemănătoare”, a adăugat el.

Tusk a spus că Uniunea Europeană trebuie „să se concentreze serios pe reglementări mai bune atunci când vine vorba de importul de cereale şi produse alimentare din Est”.

Citește și: