Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că este dispus să meargă „până la capăt” pentru a proteja interesele țării în conflictul cu Ucraina și ceea ce Moscova numește „Occidentul colectiv”, relatează Lenta.

Vladimir Putin alaturi de comandanti ai saiFoto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia Images

Putin a făcut comentariul în timpul unei conversații cu militari decorați cu distincția de „Erou al Rusiei”, susținând că „patria a oferit tuturor posibilitatea de a lucra pentru Rusia și poporul său”.

„Și noi, cu toții împreună, și eu în particular, vom merge până la capăt, apărând interesele țării. Dar este foarte important pentru mine să aud acei oameni care riscați direct acolo, cu viața voastră, sănătatea voastră, care nu vă temeți să meargeți înainte și să conduceți oamenii din spatele vostru”, a declarat el.

Mai devreme în cursul zilei de marți, în timpul unei ședințe extinse a ministerului apărării de la Moscova, Putin a declarat că „nu vom renunța la ceea ce este al nostru”.

Rusia controlează aproximativ 17,5% din teritoriul care a fost recunoscut internațional ca facând parte din Ucraina când Uniunea Sovietică s-a prăbușit în 1991.

„În Ucraina, cei care sunt agresivi față de Rusia, și în Europa și în Statele Unite - vor să negocieze? Lăsați-i. Dar o vom face pe baza intereselor noastre naționale”, a mai spus el în cadrul discuției cu șefii ministerului apărării.

El a reiterat că Rusia nu va abandona „obiectivele operațiunii militare speciale”, un lucru pe care l-a subliniat și în timpul conferinței sale de presă maraton de săptămâna trecută.

Noile sale comentarii de marți privind mersul „până la capăt” par o referință la declarațiile făcute în ultimele luni de mai mulți oficiali occidentali care au spus că țările lor vor susține Ucraina „oricât timp este nevoie”.

Urmărește ultimele evoluții din a 664-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.