​Casa Albă a îndemnat marți Congresul SUA să aprobe o suplimentare a finanțării de mai multe miliarde de dolari pentru Ucraina, avertizând că „timpul nu ne este prieten” în timpul războiului, relatează SkyNews.

John KirbyFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Avem nevoie ca Congresul să acționeze”, a spus el referindu-se la solicitarea încă nerezolvată a Administrației Biden privind aprobarea unor noi fonduri pentru Ucraina, de 24 miliarde de dolari.

John Kirby le-a spus de asemenea reporterilor că o întrerupere a sprijinului „ar putea face toată diferența” pentru Ucraina pe câmpul de luptă.

El a insistat că sprijinirea Ucrainei este „lucrul corect care trebuie făcut”, iar contracararea invaziei declanșate de Vladimir Putin ar putea preveni un „conflict mai mare” care să implice și soldați americani.

Sămbătă, Congresul SUA a adoptat o lege provizorie ce prelungește cu o lună cheltuielile guvernamentale, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, dar care însă nu a inclus nicio prevedere despre fondurile alocate drept ajutor pentru Ucraina, care rămân o problema spinoasă pentru conservatorii de linie dură din rândul republicanilor.

____