Rusia a afirmat luni că decizia Congresului Statelor Unite de a adopta o lege ce evită încetarea finanţării guvernului american, dar din care lipseşte ajutorul pentru Kiev, nu indică faptul că sprijinul de multe miliarde de dolari al Washingtonului faţă de Ucraina se va modifica în curând, transmite Reuters.

​Serghei RiabkovFoto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

„Îşi vor continua sprijinul”, a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, citat de agenţia TASS. „Nu ar trebui să credem că s-a schimbat ceva: este doar un show pentru public, este doar zgomot”, a adăugat el.

„În mod fundamental, focalizarea Washingtonului pe sprijinirea clientului său de la Kiev nu se schimbă”, a mai spus Riabkov.

SUA au angajat mai mult de 43,9 miliarde de dolari ca asistenţă de securitate pentru Ucraina după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022, incluzând aici rachete, artilerie, muniţie şi informaţii.

Viceministrul rus Serghei Riabkov a mai susținut că rachete produse de SUA care intrau sub incidenţa acum defunctului Tratat privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) ar putea să îşi facă apariţia în Europa şi în regiunea Asia-Pacific.

Washingtonul s-a retras din acest tratat în 2019. Rusia a susținut de atunci că nu va desfăşura astfel de arme dacă Washingtonul nu o va face. (Sursa: Agerpres)

____