O nouă înregistrare video cu amiralul rus Viktor Sokolov îl arată pe acesta cum este intervievat de un reporter despre atacul de săptămâna trecută de la Sevastopol, în care se presupune că ar fi fost ucis, oferind cea mai puternică dovadă până acum că este în viață, potrivit CNN.

Amiralul Viktor SokolovFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

În înregistrarea video, publicată miercuri pe Telegram de agenția de știri de stat rusă TASS, se poate auzi un reporter întrebându-l: „Puteți să ne spuneți în câteva cuvinte ce s-a întâmplat pentru a-i liniști pe locuitorii din Sevastopol?”.

Sokolov răspunde apoi: „Nu ni s-a întâmplat nimic, viața merge înainte. Flota Mării Negre își îndeplinește sarcinile care i-au fost atribuite de comandament”.

Luni, Ucraina a susținut că Sokolov a fost ucis săptămâna trecută într-un atac asupra sediului central al Flotei Mării Negre din Sevastopol, Crimeea, împreună cu alți 33 de ofițeri.

Alte două înregistrări video cu Sokolov au fost partajate de armata rusă în ultimele două zile, dar niciuna dintre ele nu a dat indicații ferme cu privire la momentul în care au fost filmate.

Forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei au anunțat marți că „clarifică informațiile” legate de moartea amiralului Viktor Sokolov, o primă reacție a Kievului după ce Rusia a publicat o înregistrare video care pare să arate că acesta este în viață, relatează Ukraîinska Pravda.

„După cum se știe, în urma unui atac cu rachete asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră, 34 de ofițeri au fost uciși. Sursele disponibile susțin că printre morți se afla și comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră. Mulți încă nu au fost identificați datorită sfâșierii corpurile lor”, notează SSO într-un comunicat remis presei marți după-amiaza.

Amintim că forțele de operațiuni speciale ale Kievului au anunțat luni că Sokolov a fost ucis în timpul atacului cu rachete asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră ce a avut loc vinerea trecută.

____