Germania a anunțat că va trimite un nou pachet de ajutor în valoare de 400 de milioane de euro Ucrainei.

Boris Pistorius într-un tanc german Leopard 2 A6Foto: Ann-Marie Utz / AFP / Profimedia

Acesta va include muniție suplimentară, vehicule de protecție și sisteme de deminare, a declarat ministrul apărării, Boris Pistorius, citat de cotidianul german Bild.

De asemenea, țara intenționează să trimită îmbrăcăminte, precum și generatoare pentru electricitate și căldură ca să-i ajute în iarna care urmează când se așteaptă iarăși bombardamente rusești asupra instalațiilor electrice.

Pistorius a declarat că țara nu a luat încă o decizie dacă va trimite sau nu rachete germane Taurus - o armă pe care Berlinul a semnalat în trecut că ar putea să o ofere Kievului.

Forțele ucrainene au folosit deja rachetele „Storm Shadow” britanice în atacuri asupra unor obiective militare și de infrastructură folosite de forțele de invazie.

Ucraina speră să obțină din partea partenerilor occidentali cât mai multe arme cu rază lungă pentru a avaria infrastructura rusească aflată la sute de kilometri în spatele frontului pentru a împiedica Moscova să își reaprovizioneze și întărească trupele.

Taurus KEPD-350 este o rachetă de croazieră de tip aer-sol, transportată de către avioane de vânătoare, dezvoltată de către societatea germano-suedeză cu acelaşi nume. Ea are o rază de acțiune de 500 de kilometri.