Ucraina a condus luni un atac cu dronă asupra orașului Enerhodar, aflat sub control rusesc, în apropiere de centrala nucleară Zaporojie, a declarat marți șeful corporației nucleare de stat ruse, citat de agenția de presă rusă RIA, relatează Reuters.

drona in ZaporojieFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Șeful lui Rosatom, Alexei Lihachev, a spus că șase drone au fost lansate în Enerhodar și că toate au fost distruse.

Orașul se află pe un teritoriu din sud-estul Ucrainei care este ocupat de Rusia, care a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în urmă cu peste 18 luni. Centrala nucleară Zaporojie din apropiere, cea mai mare din Europa, este, de asemenea, în mâinile Rusiei.

Mai târziu, marți, serviciile militare de informații (GUR) ucrainene au publicat imagini cu atacuri cu drone, spunând că forțele speciale ucrainene și membrii rezistenței din Enerhodar au „felicitat invadatorii cu ocazia „sărbătorii”” - o referire la ziua muncitorilor din serviciul de migrație a Rusiei.

GUR a spus că o clădire din Enerhodar unde se eliberează acum pașapoarte rusești și două locații în care se aflau până la 12 ofițeri ruși au fost lovite. Un punct de comunicare radio a fost „neutralizat”, potrivit sursei citate.

Urmărește ultimele evoluții din a 566-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.