​Cel puțin 17 persoane, printre care și un copil, au fost ucise miercuri într-un atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei, au declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Atacul rusesc din KosteantinivkaFoto: Captura video

UPDATE 18:35 Ministrul de Interne, Igor Klimenko, a declarat că „operațiunea de căutare și salvare din Kosteantînivka a fost finalizată”, iae potrivit acestuia până la ora 18:00 (15:00 GMT), bilanțul morților crescuse la 17. Numărul răniților era de 32.

UPDATE 20 de magazine, linii electrice, o clădire administrativă și un bloc de apartamente au fost avariate, potrivit Procuraturii Generale, care a declarat că 31 de persoane au fost rănite în atac, relatează The Guardian.

Ministrul de interne Igor Klimenko a declarat că, pe lângă cei 16 morţi, cel puţin 28 de persoane au fost rănite în atac şi a precizat că acesta a avut loc pe piaţa centrală a oraşului.

Podoliak nu a oferit alte detalii despre atacul asupra orașului industrial care este aproape de liniile frontului. Presa locală a relatat că atacul a fost unul cu rachete.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat miercuri atacul.

Zelenski a spus pe Telegram că o piață, mai multe magazine și o farmacie au fost lovite în estic, aproape de câmpul de luptă.

„Acest diabolic rus trebuie învins cât mai curând posibil”, a spus Zelenski.

Momentul atacului din Kosteantînivka

Imagini distribuite pe platforma X de Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina arată o piață în care mai mulți civili se aflau în zonă în momentul în care racheta a lovit orașul ucrainean. Strada este una plină de magazine.

Atacul mortal al rușilor vine în aceeași zi în care secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev într-un gest de sprijin.

În timpul vizitei sale de două zile, în care a rămas peste noapte în Ucraina pentru prima dată de la invazia Rusiei, din februarie 2022, Blinken va anunța probabil un nou pachet de asistență americană în valoare de peste 1 miliard de dolari, a declarat un înalt oficial al departamentului de stat.

Urmărește ultimele evoluții din a 560-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.