Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra Ucrainei în timpul nopții. Districtul Izmail din regiunea Odesa a fost vizat de noile lovituri. Mai multe explozii au fost văzute de pe malul românesc al Dunării.

Chilia Veche, RomâniaFoto: Ionut IORDACHESCU / AFP / Profimedia

Ziarul de Tulcea a publicat imagini surprinse de locuitorii din Chilia Veche, localitatea românescă aflată vis-a-vis de portul ucrainean Chilia din raionul Izmail, regiunea Odesa.

Potrivit guvernatorului, Oleg Kiper, o persoană a murit în timpul atacului. Atacurile din timpul nopții au durat trei ore.

Un localnic din satul Plauru, care este vis-a-vis de Izmail, a declarat pentru HotNews că noaptea trecută au fost explozii în localitatea ucraineană Chilia.

Pe rețele de socializare apar mai multe filmări făcute din Chilia Veche cu incendiul provocat în urma atacului de azi-noaptea.

„E de groază”, spune un bărbat care a imortalizat flăcările și fumul negru și dens care se ridică din portul Chilia, ținta atacului rusesc.

Atacul a început în timpul nopții și a fost surprins de mai mulți localnici din Chilia Veche.

Localnicii au povestit că bubuiturile s-au auzit puternic aseară și fumul încă se vede pe brațul Chilia după ce zona portuară a fost lovită de drone.

„Încă una vine!”, avertizează un bărbat care a filmat.

„Mamă!”, spune o femeie, care pare speriată, în timpul atacului, la vederea unui alt vehicul fără pilot, și după ce alarma unei mașini este declanșată de zgomotul puternic al exploziei.

Urmărește ultimele evoluții din a 560-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.