Clădiri rezidențiale și alte infrastructuri civile au fost bombardate luni de trupele rusești, potrivit Statului Major General al forțelor armate ucrainene, citat de CNN.

Soldat ucrainean în ZaporojieFoto: Ukrinform / ddp USA / Profimedia

Rusia a lansat 68 de lovituri aeriene folosind sisteme de rachete cu lansare multiplă asupra pozițiilor trupelor ucrainene și a altor zone populate, a precizat acesta pe Telegram.

Atacurile s-au soldat cu victime și răniți, a precizat Statul Major General, dar nu a oferit informații detaliate privind numărul victimelor.

În regiunea Zaporojie, mai mult de 15 localități au fost ținta unor bombardamente, inclusiv Mala, Tokmacika, Orikhov, Robotîne și Stepnohirsk, a precizat statul major.

Rusia a lansat un atac aerian în apropiere de Budarki, în regiunea Harkov, iar peste 10 localități au fost supuse tirurilor de artilerie în zona Kupiansk, a adăugat acesta.

Statul major a precizat că forțele ucrainene au reușit să respingă loviturile în zona de la nord de Klișcivka, în regiunea Donețk.

Forțele de apărare ucrainene au desfășurat, de asemenea, luni operațiuni ofensive în zona Melitopol, inclusiv au lansat 11 rachete asupra pozițiilor rusești și două asupra sistemelor de rachete antiaeriene.

Urmărește ultimele evoluții din a 558-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.