O explozie a avut loc luni la într-o bază rusească în oraşul ucrainean Energodar, ocupat de ruşi, situat în apropiere de Centrala Nucleară Zaporojia, în cadrul unei operaţiuni a rezistenţei, anunţă spionajul militar ucrainean, relatează CNN, potrivit News.ro.

anchetator rus la locul unei explozii din EnergodarFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Această explozie a avut loc luni dimineaţa, la cartierul general al Forţelor Speciale Antirevoltă din cadrul Poliției ruse, bunoscută sub numele de Unitatea OMON, anunţă într-o postare pe Telegram Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR MO).

„În urma operaţiunii rezistenţei locale coordonate de Informaţiile Apărării Ucrainei, o «cazarmă» improvizată a Unităţii Ahmat-1 a Gărzii Naţionale ruse a fost avariată”, precizează GUR.

Ahmat-1 este o unitate cecenă.

După ocuparea Energodar, combatanţi ceceni au ocupat un sediu al unei sucursale bancare ucrainene, precizează spionajul militar ucrainean.

Explozia de luni „s-a soldat cu răniţi în rândul peronalului ocupanţilor şi (avarierea) unor maşini parcate în curte. un incendiu a izbucnit în clădire.

Echipaje de pompieri şi ambulanţă au sosit la faţa locului. Informaţii despre numărul kadîroviţilor ucişi şi răniţi sunt în curs de clarificare”, precizează GUR.

GUR a postat o înregistrare video a exploziei în care apare o dronă zburând către intrarea în clădire, geolocalizată de CNN în Energodar.

Spionajul militar ucrainean susține că niciun civil nu a fost rănit sau ucis în acest atac, precizează.

Un reprezentant al ocupaţiei ruse în Energodar, Vladimir Rogov, a recunoscut că această clădire administrativă militaro-civilă a fost lovită de o dronă.

Însă el dezminte că atacul s-ar fi soldat cu victime, aşa cum pretind ucrainenii.

„Potrivit unor informaţii preliminare, nu există morţi sau răniţi. Angajaţii administraţiei au fost deja evacuaţi”, dă asigurări Vladimir Rogov.

Serviciile de urgenţă au intervenit la faţa locului, precizează el într-o postare pe Telegram

.

GUR a revendicat atacuri şi sabotaje luna aceasta la Energodar.

O explozie a avut loc în timpul unei reuniuni a comandanţilor de poliţie ai ocupaţiei la 18 august, potrivit spionajului militar ucrainean.

Săptămâna trecută, o explozie a avut loc la cartierul general al Serviciului rus de securitate (FSB) din oraş.