O explozie care a avut loc în timpul întâlnirii a poliției administrației numită de ruși în orașul ocupat Energodar, regiunea Zaporojie, l-ar fi rănit pe colonelul Pavel Chesanov de la Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei și pe subalternii acestuia, au spus Serviciul de Informaţii al armatei ucrainene și primarul ucrainean al orașului Melitopol, Ivan Fedorov, relatează Ukrainska Pravda.

soldati rusiFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

„Pe 18 august, în orașul Enerhodar, ocupat temporar, a avut loc o întâlnire a șefilor poliției de ocupație locale. În jurul orei 09:23, în camera șefului poliției s-a auzit o explozie puternică. Ca urmare, colonelul Pavel Chesanov de la Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei (Ciuvașia), adjunctul său operativ, șeful departamentului de investigații, șeful unității de serviciu și șefii altor departamente au suferit numeroase răni. Au fost duși de urgență la spital imediat după explozie”, spune Ivan Fedorov.

Judecând după videoclipul incidentului postat de serviciile secrete ucrainene, o dronă a lovit o clădire în care a avut loc întâlnirea.