Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că o dronă care viza capitala rusă a fost doborâtă duminică de către forțele de apărare aeriană, după mai multe atacuri similare, potrivit AFP.

Primarul Serghei SobianinFoto: Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

„Astăzi, în jurul orei 11:00 (08:00 GMT), o dronă a încercat să zboare spre Moscova. Ea a fost distrusă în apropierea sa de către forțele de apărare aeriană”, a declarat primarul pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării a precizat că drona a fost distrusă deasupra districtului Podolski, în regiunea Moscovei, fără a provoca victime sau pagube.

Restricțiile instituite pe aeroportul internațional Vnukovo, unul dintre aeroporturile din Moscova, au fost ridicate, a anunțat agenția de stat RIA Novosti.

Deși Moscova a fost mult timp cruțată în războiul cu Ucraina, capitala a suferit, potrivit autorităților sale, mai multe atacuri cu drone în această săptămână, inclusiv unul care a avariat o clădire de birouri din principalul cartier de afaceri, care a fost vizat de două ori în decurs de câteva zile.

Kremlinul a anunțat luni că au fost luate „toate măsurile pentru a apăra infrastructura civilă” împotriva atacurilor ucrainene.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.