Rusia a lansat peste noapte un atac în mai multe valuri asupra Ucrainei, folosind 70 de arme de atac aerian, inclusiv rachete de croazieră și hipersonice și drone de fabricație iraniană, au anunțat duminică Forțele Aeriene de la Kiev, informează Reuters. Principala țintă a fost un aerodrom din vestul Ucrainei, susține un oficial.

Un soldat rus ține o dronă kamikazeFoto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Forțele Aeriene au declarat că apărarea aeriană a Ucrainei a distrus 30 din cele 40 de rachete de croazieră și toate cele 27 de drone Shahed pe care Rusia le-a lansat în timpul nopții.

„În total, în mai multe valuri de atacuri, din seara zilei de 5 august până în dimineața zilei de 6 august 2023, inamicul a folosit 70 de de arme de asalt aerian", au precizat Forțele Aeriene.

De asemenea, Rusia a lansat trei rachete hipersonice Kinjal, dar nu a dezvăluit mai multe informații despre acestea.

Nu a fost imediat clar dacă au existat pagube în urma atacului de peste noapte sau ce s-a întâmplat cu cele 10 rachete de croazieră care nu au fost doborâte.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, a declarat pentru televiziunea națională ucraineană că una dintre țintele cheie ale atacului rusesc din timpul nopții a fost regiunea Hmelnîțkîi.

„Acum, aerodromul Starokosteantîniv este cel care bântuie inamicul", a declarat Ihnat.

Rusia a vizat anterior, la sfârșitul lunii iulie, aerodromul militar Starokosteantîniv din regiunea Hmelnîțkîi.

Potrivit administrației militare regionale, în timpul nopții s-au auzit două serii de explozii, notează Ukrainska Pravda.

Moscova a lovit în cursul nopții inclusiv un centru de transfuzii de sânge din Harkov.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.