Forțele ucrainene au recucerit aproape 18 km pătrați de teritoriu în estul și sudul țării în ultima săptămână, în contraofensiva lor împotriva forțelor ruse, a declarat luni ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, potrivit Reuters.

Soldați ucraineni din brigada 56 trag cu artileria în direcția BahmutFoto: Diego Herrera Carcedo / AFP / Profimedia

Avansurile au dus totalul teritoriului recucerit până acum în timpul contraofensivei la peste 210 km pătrați, a declarat ea pe canalul de Telegram.

Ucraina și-a lansat contraofensiva în 4 iunie, cu scopul de a recuceri teritoriul ocupat și de a prelua inițiativa în invazia la scară largă a Rusiei, aflată acum în a 17-a lună.

Maliar a declarat că trupele au recucerit 7 km pătrați în ultima săptămână în direcția Bahmut, în est, un mic oraș capturat de forțele rusești în luna mai, după cele mai sângeroase lupte din război. Acest lucru a dus totalul recucerit în zonă la 31 km pătrați.

În sud, unde forțele ucrainene încearcă să avanseze spre orașele Berdiansk și Melitopol, acestea au recucerit aproape 11 km pătrați în ultima săptămână, ceea ce a dus totalul teritoriului recucerit acolo la aproape 180 km pătrați.

Maliar a adăugat că forțele rusești avansează de la sfârșitul săptămânii trecute spre orașul Kupiansk din estul regiunii Harkov.

Urmărește ultimele evoluții din a 509-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.