Autoritățile ruse l-au reținut pe fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) Mihail Poliakov, care ar fi administratorul mai multor canale populare de Telegram care acoperă politica internă a Kremlinului, potrivit celui mai recent buletin al ISW (Institutul pentru Studiul Războiului).

Vladimir PutinFoto: Pavel Golovkin / AP / Profimedia

Poliția orașului Moscova l-a reținut pe Poliakov sub acuzația că ar fi extorcat politicieni și oameni de afaceri ruși nespecificați.

.

Surse rusești au afirmat că Poliakov conduce canalul „Spălătoria de la Kremlin” și este fie afiliat, fie administrator al canalelor de Telegram „Brief” și „Siloviki”.

„Cu toate acestea, „Brief” și „Siloviki” au negat că Poliakov este afiliat la canalele lor.

Aceste trei canale de Telegram speculează în mod obișnuit cu privire la politica internă a Kremlinului și la dinamica dintre facțiunile politice rusești și au promovat zvonuri notabile în spațiul informațional rusesc, spune ISW.

Canalele care speculează despre politica internă a Kremlinului reprezintă o nișă specifică a spațiului informațional rusesc, iar detenția lui Poliakov sugerează că Kremlinul ar putea intenționa să suprime speculațiile despre politica internă în urma rebeliunii lui Wagner.