Un general ucrainean de rang înalt a raportat noi progrese pe frontul de sud al războiului, afirmând că trupele sale „scot sistematic rușii de pe pozițiile lor”, potrivit The Guardian.

Soldat ucrainean lângă un lansator multiplu de rachete croat RAK-SA-12, pe frontul din BahmutFoto: Roman Chop / AP / Profimedia

Reuters relatează că generalul Oleksander Tarnavski, comandantul forțelor ucrainene din sud, a declarat sâmbătă pe Telegram că pierderile inamicului din ultimele 24 de ore sunt în jur de 200 de soldați.

Comentariile sale au fost făcute în timp ce analiștii militari ucraineni au sugerat că lucrurile nu au fost ușoare pentru forțele ucrainene în încercarea lor de a avansa spre sud.

Kievul s-a concentrat pe capturarea satelor din sud-est, în încercarea de a se îndrepta spre Marea Azov și a zonelor din apropierea orașului Bahmut din estul țării, cucerit de forțele rusești în luna mai după luni de lupte intense.

Relatările rusești au declarat că forțele sale au respins atacurile ucrainene în estul regiunii Donețk, inclusiv în jurul orașului Bahmut.

Analistul militar Serhii Hrabski a declarat pentru postul de radio ucrainean NV că, în sud, „situația este foarte dificilă în înaintarea spre Berdiansk”, referindu-se la un port de la Marea Azov. Forțele ucrainene sperau să taie o punte terestră pe care forțele rusești au stabilit-o cu peninsula anexată Crimeea.