O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată cum un tanchist rus a rămas în costumul lui Adam după ce și-a abandonat vehiculul de luptă avariat, un incident care a stârnit numeroase ironii pe platformele social media.

Soldatul rus a avut o zi ghinionistaFoto: Captura video

Înregistrarea video a fost distribuită inițial pe canalul de Telegram ucrainean KARYMAT, administratorii acestuia notând sarcastic că „un soldat rus își pierde pantalonii în timp ce fuge și cade într-un șanț”.

Deși înregistrarea filmată din dronă este foarte neclară în prima parte, ea pare într-adevăr să arate că soldatul rus nu era chiar gol-pușcă în momentul în care și-a abandonat vehiculul de luptă alături de camarazii săi, împleticindu-se însă în jurul secundei 00:05, înainte de a cădea în desiș.

În pofida numeroaselor glume privind o presupusă stare de ebrietate a militarului rus, cea mai plauzibilă explicație a faptului că acesta era pe jumătate dezbrăcat în momentul abandonării tancului ține de temperaturile ridicate din interiorul vehiculului de luptă în condițiile în care în ultimele zile unele regiuni din Ucraina au înregistrat temperaturi medii de peste 30 de grade Celsius în cursul după-amiezii.

Din păcate, prima parte a filmării nu surprinde lovitura care a dus la abandonarea atât de precipitată a tancului rusesc, și restul echipajului său părând la fel de grăbit să se îndepărteze cât mai rapid de el.

Ținând cont că vehiculul de luptă nu este în flăcări și nu pare foarte puternic avariat, este posibil ca el să fi fost lovit cu o dronă kamikaze sau să fi intrat într-un câmp de mine antipersonal și apoi să fi fost atacat de către soldații ucraineni cu arme de calibru mic.

Revista The New Voice of Ukraine notează de asemenea că nu este clar ce s-a întâmplat în cele din urmă cu echipajului tancului.

Urmărește ultimele evoluții din a 496-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.