Parlamentul ucrainean a votat vineri ca nivelurile taxelor și impozitelor să revină începând cu luna august la ratele la care erau înainte de începerea invaziei rusești, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski la discutiile cu delegatia FMIFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Deputatul Yaroslav Zheleznyak a anunțat că legislativul de la Kiev a aprobat proiectul care prevede eliminarea taxei unificate de 2% pentru sute de antreprenori mici și mijlocii, crescând ratele de impozitare pentru aceștia.

Guvernul ucrainean a introdus ample reduceri fiscale și alte măsuri economice la scurt timp după declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie 2022 pentru a ajuta afacerile care sunt afectate de război.

„După lungi dezbateri, parlamentul a susținut proiectul privind taxele în ansamblul său. Adoptarea acestei legi este o condiție importantă discutată în acordul cu FMI”, a declarat Zheleznyak într-o postare făcută pe canalul său de Telegram.

Ministrul ucrainean al finanțelor Serhiy Marchenko a declarat într-un interviu acordat Reuters luna aceasta că măsura ar urma să aducă bugetului de stat venituri suplimentare de până la 10 miliarde de grivne (271 de milioane de dolari) până la sfârșitul anului.

Ucraina este puternic dependentă de ajutoarele străine anul acesta în contextul în care economia sa a fost devastată de războiul pornit de Vladimir Putin anul trecut.

Eliminarea facilităților fiscale și creșterea încasărilor la buget sunt condiții cheie puse de FMI ca parte a acordului său de creditare a Kievului cu 15,6 miliarde de dolari.

Urmărește ultimele evoluții din a 492-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.