Cel puțin opt persoane au fost ucise, iar alte 56 rănite - inclusiv o scriitoare ucraineancă şi trei personalităţi columbiene -, într-un atac rus cu rachetă de tip S-300 care a lovit marţi un restaurant popular în centrul Kramatorskului, din estul Ucrainei, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Zeci de persoane au fost rănite în urma atacului rusesc asupra unui restaurant din KramatorskFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

11:23Cadavrul unui băiat a fost scos miercuri de sub dărâmături restaurantului din orașul Kramatorsk, atac miercuri de ruși, ridicând la nouă numărul morților, a declarat primarul orașului, informează Reuters.

Procurorul general a declarat că 60 de persoane au fost, de asemenea, rănite în atacul de marți seară, când o rachetă a lovit un restaurant aglomerat, iar oficialii au declarat că două fete de 14 ani și o fată de 17 ani se numără printre cei morți.

.....

Potrivit poliţiei ucrainene, Rusia a tras două rachete de tip sol-aer S-300 în acest oraş cu 150.000 de locuitori înainte de război, singura mare aglomeraţie urbană aflată sub controlul Ucrainei în est.

În urma tacului a fost distrus restaurantul Ria Pizza, un local situat în centrul Hramatorskului, frecventat de jurnalişti şi militari.

Trei personalităţi columbiene - celebrul scriitor Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondenta în Ucraina a cotidianului El Tiempo - au fost rănite uşor, în timp ce mâncau, în restaurant, împreună cu scriitoarea ucraineancă Victoria Amelina.

Această romancieră ucraineancă, în vârstă de 37 de ani, ale cărei lucrări au fost traduse în engleză, germană şi alte câteva limbi, „se află în stare critică, rănită la cap”, anunţă într-un comunicat Abad şi Jaramillo.

Un jurnalist AFP care se afla la faţa locului la momentul atacului a văzut ambulanţe, poliţie, militari şi pe primarul oraşului în apropiere de restaurantul Ria Pizza, în în faţa căruioa s-a adunat o mulţime de locuitori.

Un bucătar-şef cu uniforma plină de praf, Ruslan, în vârstă de 32 de ani, a declarat că „era ceva lume” în restaurant la momentul atacului.

Arătând cu degetul spre cer, el a declarat că „eu avut noroc”.

Natalia, o femeie care se afla lângă restaurant, a declarat că fratele său vitreg, Nikita, în vârstă de 23 de ani, se afla înăuntru, în zona în care se pregăteşte pizza.

„Ei nu pot să-l scoată (de sub dărâmături). Era acoperit. Au căzut ţigle peste el”, declara ea plângând.

Oraşul Hramatorsk, care se află la aproximativ 30 de kilometri de front, a fost vizat în mai multe rânduri de bombardamente sângeroase de la începutul invaziei ruse. (news.ro)

Urmărește ultimele evoluții din a 490-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.