Ukraine - Combat Footage Archive publică două înregistrări video din momentul în care o coloană ucraineană a fost lovită de forțele rusești.

Salvati de BradleyFoto: Captura video

Potrivit imaginilor, un Bradley deschide focul asupra rușilor, sunt lansate grenade de fum pentru acoperire, iar soldații ucraineni sunt recuperați fără probleme.

Rușii au publicat imagini cu mai multe tancuri Leopard, blindate Bradley și vehicule rezistente la mine care au fost distruse și/sau abandonate de către ucraineni în regiunea Zaporojie.

Pierderile sunt „inevitabile în timpul oricărei acțiuni militare”, în special în timpul operațiunilor ofensive, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Pierderile de echipamente occidentale la începutul contraofensivei „nu reprezintă un indicator al progreselor viitoare”.

Grupul de reflecție cu sediul în SUA a declarat: „Este important să nu exagerăm impactul pierderilor inițiale de echipament occidental sau de orice alt echipament, în special în bătăliile de penetrare împotriva pozițiilor defensive pregătite”.

Ieri, ISW a declarat că Ucraina pare să fi angajat „doar o parte din marea rezervă de forțe disponibile” pentru contraofensivă.

„Observatorii ar trebui să evite să socotească brigăzile ucrainene angajate sau echipamentul occidental care ar fi fost avariat ca măsură a puterii efective de luptă rămase a forțelor ucrainene.”, concluzioneaza ISW.

Citește și:

Urmărește ultimele evoluții din a 472-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.