Legiunea "Libertatea Rusiei" și Corpul Voluntarilor din Rusia au lansat multiple incursiuni în Belgorod, capturând chiar și soldați ruși. Acum, aripa politică a FRL a declarat că intenționează să demilitarizeze cu forța frontiera rusă, într-un interviu acordat publicației Kyiv Post.

partizani rusi in BelgorodFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Reprezentantul Aleksei Baranovski a declarat că grupul a pătruns 10 km în Rusia și intenționează să avanseze cel puțin 40 km pentru ca tancurile și rachetele Grad să nu poată lovi teritoriul ucrainean, citează Sky News.

În cazul în care Ucraina va elibera Crimeea, FRL plănuiește să profite de haos pentru a răsturna Kremlinul: „Din păcate, poporul rus l-a creat pe Putin, iar noi trebuie să terminăm cu el. Nimeni nu va face această treabă pentru noi”.

El a declarat pentru Kyiv Post că grupul de „rebeli militari” urmărește să preia puterea, înainte de a face tranziția către un stat democratic.

„În comparație cu Germania post-Hitler, unde primele alegeri au avut loc acolo la patru ani după căderea Reich-ului, noi ne așteptăm să punem în aplicare acest plan în doi ani”, a declarat Baranovski pentru Kyiv Post.

Urmărește ultimele evoluții din a 471-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.