Ministerul Apărării din Ucraina a postat un clip video în care dă de înțeles că nu vrea să spună nimic despre contraofensivă și despre momentul în care va fi declanșată.

Soldat ucraineanFoto: Captura Telegram

„Planurile iubesc tăcerea Nu va fi nici un anunț despre început”, se spune într-un mesaj pe pagina de Telegram a ministerului citat.

În clipul postat, unul realizat evident într-un mod foarte profesionist, sunt văzuți, pe rând, soldați ucraineni care duc degetul la buze - „șșșt” -, într-un îndemn la secret și tăcere.

Apoi - foarte interesant - în imagini se văd două avioane de luptă F-16 (aparate cerute de Ucraina Occidentului), iar la finalul acestui cadru amenințător se aude pe fundal același „șșșt!”.

Ucraina este pregătită să lanseze mult așteptata contraofensivă pentru a recuceri teritoriul ocupat de Rusia, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu publicat sâmbătă.

„Contraofensiva ucraineană va fi foarte impresionantă”, a spus generalul american David Petraeus, care a explicat cum se va desfășura această operațiune de arme combinate.