Legiunea „Libertatea Rusiei” care a efectuat în ultima vreme incursiuni pe teritoriul rusesc dinspre Ucraina a spus sâmbătă că armata Moscovei își bombardează propria populație.

Rușii își bombardează propriile sateFoto: Captura Twitter

„Armata lui Putin își continuă bombardamentele haotice asupra regiunii Belgorod. În încercarea de a lovi cumva forțele noastre, inamicul lovește așezările cu tiruri, fără să țină cont de victimele civile”, se spune pe pagina de Twitter a grupării.

„Deja astăzi au avut loc lovituri de artilerie asupra așezărilor Shebekino, Novaya Tavolzhanka, Murom și altele...”, adaugă sursa citată.

Legiunea „Libertatea Rusiei" este o grupare rusă cu baza în Ucraina, condusă de o figură a opoziției ruse, Ilya Ponomarev, care spune că acționează în interiorul Federației pentru răsturnarea regimului Putin.

Organizația a afirmat sâmbătă că toți locuitorii din zonă care vor să fugă de bombardamente pot beneficia de un „coridor umanitar” pentru a se adăposti în Ucraina.

„Având în vedere amenințarea la adresa civililor, am convenit cu comandamentul ucrainean să deschidem coridoare umanitare pentru locuitorii din Belgorod care suferă din cauza bombardamentelor armatei regimului. Oricine are nevoie de asistență, prin consimțământ voluntar, poate fi evacuat în interiorul Ucrainei pentru a i se oferi adăpost și toate nevoile de bază necesare.”, se mai spune în postare.

Vineri, Legiunea Libertatea Rusiei a afirmat că se luptă cu trupele rusești la periferia unui sat aflat chiar la granița de vest a Rusiei, la o zi după ce Moscova a declarat că a respins trei atacuri transfrontaliere.

„Avem lupte active la periferia satului Novaya Tavolzhanka (în regiunea Belgorod). Din nefericire, există legionari răniți, dar libertatea se câștigă prin sânge", a transmis vineri Legiunea Libertatea Rusiei într-un comunicat.