O înregistare video postată de de canalul Nexta arată cum este terorizată populația Ucrainei de către bombardamentele rusești care lovesc ținte civile, copiii fiind cei mai afectați.

Copiii ucraineni fug spre adăpostFoto: captura tv

Astfel, îi putem vedea pe cei mici cum fug îngroziți spre adăpost țipând de spaimă în timp ce în depărtare se aude o explozie.

Astăzi a fost una dintre „cele mai severe zile” pentru Ucraina în timpul războiului, după ce Rusia a lansat un nou val de lovituri aeriene asupra țării, a declarat un consilier de politică externă, potrivit Sky News.

Ihor Zhovkva, șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean, a calificat ultimele atacuri drept „îngrozitoare”.

„Aceasta este practic realitatea pe care o trăim în fiecare zi și în fiecare noapte”, a spus el.

„Aceasta este una dintre cele mai grave zile în timp de război și, din păcate, credem că acest lucru s-ar putea repeta”, a spus el.

​Rusia a lansat un nou val de atacuri aeriene asupra Ucrainei în noaptea de duminică spre luni, forțele de apărare spunând că au fost doborâte 29 de drone din 35 și 37 din cele 40 de rachete de croazieră trase.

Înainte de prânz, forțele Moscovei au desfășurat noi lovituri asupra regiunii Kiev, ucrainenii afirmând că a fost vorba de 11 rachete Iskander și că toate au fost doborâte.

Ministerul rus al apărării a afirmat că a vizat baze aeriene și că toate țintele au fost atinse, în contrast puternic cu afirmațiile ucrainenilor, că au doborât 90% dintre rachete și drone.