Șeful grupului de mercenari privați Wagner din Rusia a publicat imagini în care se plimbă printr-o fabrică de vin spumant din orașul Bahmut din estul Ucrainei, potrivit Sky News.

Șeful Wagner Evgheni PrigojinFoto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Orașul devastat este locul celei mai lungi și mai aprige bătălii din război, atacurile rusești fiind conduse de luptătorii Wagner.

Fondatorul și finanțatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că a dobândit controlul asupra Bahmutului la începutul acestei luni și susține că luptătorii săi vor începe să predea pozițiile trupelor regulate rusești.

Într-o înregistrare video făcută luni în interiorul unei fabrici de vin spumant din oraș, Prigojin a afirmat că predă fabrica armatei ruse.

„Totul este curățat, toate standurile sunt numerotate, toate sticlele sunt la locul lor. Două camioane (cu șampanie) au fost expediate către ucrainence pe 8 martie. Restul este în siguranță”, a spus el.

Prigojin a mai spus că proprietarul fabricii are dreptul de a-și primi vinul, deoarece „proprietatea privată este proprietate privată”.